wikingpppp
Wysłany: 27 Wrzesień 05, 00:29 pomocy e34 2.5 24v brak mocy
Witam!!! Mam nadzieje ze ktos mi pomoze.
Mam problem. Wkreca sie do 6 000 obr/min pieknie ale tylko na jalowym biegu. Podczas jazdy strasznie powoli idzie do 6 ale w miare przyzwoicie od 3 do 4.5 (nie jezdzi na benzynie) koles ktory mi ja sprzedal jezdzil nia krotko i mowi ze zasowala jak szalona potem zaczela strzelac i d*** jezdzi jak polonez przyspiesza lepiej na wyzszych biegach wymienilem przeplywomierz parownik filtry swiece i nic pali 25-30 litrow gazu bez wzgledu na dynamike jazdy cisnienie na cylindrach okolo 14
Pierwsza myśl jaka mi się nasuwa to wlasnie przeplywka , jak gaz strzeli to wtedy ją trafia. Czy na pewno kupiłeś sprawny przepływomierz ? A jeśli to nie to , to zostaja juz tylko poważniejsze elektroniczne sprawy
_________________ Nie jedź szybciej niż Twój anioł stróż potrafi latać
wikingpppp
Wysłany: 28 Wrzesień 05, 00:23
witam witam
przeplywomierz na alegro kupilem gosc mowi ze sprawny w 100% ale jest od e39 2.8
mowi ze pasuje ale obudowa wieksza byla wiec przezucilem go do starej . acha jak go podlacze i tps to sie kreci do 4000 obr./min max po odlaczeniu tps kreci sie do 6000 ale ma nizsze wolne obroty i slabo sie kreci i potrafi strzelic a po odlaczeniu i przep i tps kreci sie jak glupia ale moc to miedzy 2.5 a 4tys czuc w miare. Co moze byc z elektronika glebsza jak napisal perszing?
Najlepiej weź podepnij przepływke ze sprawnego E34 2.5 24V i sprawdz bo coś mi sie nie wydaje żeby pasował od E39 i chyba gościu ci poprostu naściemniał zeby tylko sprzedać i zarobić A co do elektroniki to myslalem o sterowniku
_________________ Nie jedź szybciej niż Twój anioł stróż potrafi latać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum