Co prawda nie jest to warsztat, ale sklep, to jednak chciałem opisać, bo sam szukałem
części i nie miałem pojęcia że takie coś jest we Wrocławiu
BMWektor
ul. Paprotna 8, wjazd naprzeciwko Marino.
telefon 604 756 275,
mail: bmwektor@poczta.fm
Wrocław
Uwaga zglebione autka, mogą mieć problemy przy wjeździe na teren...
Kilka pomieszczeń zawalonych używanymi częściami, tylko bmw. Spory wybór. Cena mnie się
spodobała :] Akurat szukałem części do mojej E36 i podobno takich coraz mniej mają, czyli
raczej nowsze modele.
Godni polecenia
250PLN pełna diagnostyka silnika
(dzisiaj znależli mi usterkę i usuneli ja+ reanimacja przepływomierza bo był już w kiepskim stanie)
Kasowanie i programowanie na nowo
Wszystko to w cenie 250 PLN
A co do mechanika/diagnosty to Krzysiek z Jetronik-w jego żyłach zamiast krwi płynie chyba benzyna- wychował się na BMW
_________________ Szczęście:dobre konto w banku,dobry kucharz i dobre trawienie:-)
Polecam AUTO SERWIS na Robotniczej, na terenie byłego Archimedesa.
Po wjeździe na teren Archimedesa trzeba skręcić w lewo i jechać prawie do końca, jak się minie po lewej stronie szyby,chyba JAAN to już jest się prawie na miejscu.
Za szybami po lewej jest placyk i są dwa warsztaty, jeden ten po lewej robi tylko francuzy, ten po prawej to właśnie AUTO SERWIS
Chłopaki robią dobrze w bardzo dobrych cenach, a co ważne nie próbują naciągać.
Jeśli jest coś innego do zrobienia niż sądzimy to najwyżej wezmą 20zł za diagnozę. Uratowało mi to już kilka stówek
Właściciel ma na imię Jarek, nr tel do niego:602 667 913.
Pozdrawiam
W Zielonej Górze za energetyką na garażach jest dobry i nie drogi pompiarz ,
ale nie chętnie zagląda do BMW. Może ktoś zna jakiegoś speca od beemy co by pompą wtryskową sie zajął bo mi się sączy zupka.
A resztę (prawie) robię sam!
Popieram: AUTO SERWIS na Archimedesie - szybko, solidnie i niedrogo
A jeżeli ktoś chce robić jakąś rzeźbę z niestandartowym tłumikiem to polecam D&W na ul. Borowskiej - szczerze to powiem że nie wiem czy tani są czy drodzy, ale aż mnie zatkało jak zrobili wydech.
I jeszcze myjnia samohodowa (reczna oczywiscie, bo kto myje na szczotach ;-) )na ul Betonowej we Wrocławiu - jeszcze do niedawna 24/7 - teraz chyba na czas wakacji do 21:00. moze troche odstraszac bo wyglada jak "dziupla", ale na prawde dobrze czyszcza autka ;-)
I jeszcze pytanie - moze znacie jakies inne miejsca we wro gdzie mozna wypucowac autko w porach nocnych?
Ostatnio zmieniony przez mirek 15 Lipiec 07, 02:29, w całości zmieniany 1 raz
I jeszcze pytanie - moze znacie jakies inne miejsca we wro gdzie mozna wypucowac autko w porach nocnych?
Myjnia bezdotykowa przy BP na bielanach (obok Inchcape'a) - czynne chyba 24/7
dj_drops napisał/a:
Popieram: AUTO SERWIS na Archimedesie - szybko, solidnie i niedrogo
Również potwierdzam - robię u nich auto "na bieżąco" - ceny bardzo dobre, fachowcy solidni, chociaż zapomnieli uzupełnic olej w dyfrze, ale za to zrobili gratis przegląd przedniego zawieszenia , które nomen omen u nich będę robił
Polecam Nieautoryzowany Serwis BMW Auto-Chip we Wrocławiu na ul.Przedmiejskiej....pomiędzy mostami na ul.Legnickiej.Chłopaki wiedzą o BMW wiele, są fachowi, wyluzowani i nie naciągają-otwarcie mówią w czym problem i go usuwają.Niestety ciężko u nich z terminami.Jeśli chodzi o wspomniane wcześniej Stando to nie polecam nikomu-naciągacze!!!
Mój samochód:: BMW e 36 coupe 316 i
Wiek: 26 Dołączył: 29 Sty 2007 Posty: 18 Skąd: Wrocław Gaj
Wysłany: 25 Lipiec 07, 17:43
Cichop napisał/a:
Ja już od trzech lat serwisuje się w BMW broszko i nie narzekam.
Oczywiście nie jest to Stando - serwis typu ,,fire and forget" i tak też nie wygląda, ale robią fachowo. Wymieniałem tak chłodnice klimatyzacji, tuleje wahaczy,pare osłon z dołu i roczne przeglady tam robie. Oczywiście jak wymieniałem amorki to chcieli z wszystkim dodatkami to od razu robić co świadczy o dobrym zmyśle biznesowym, ale i o dbałości o samochód (wymieniłem same amory w - Garaż J.Klauzer 602620279, ojciec z synem, części niezbyt drogie, robocizna też - 60PLN za wymianę jednego, przód lub tył). Płyny, oleje itd. leją też zawsze dobre. W tym lub zeszlym tygodniu BMW broszko mieli się przeprowadzić, ale nie znam jeszcze nowego adresu.
pisałem ,że broszko jest ok
nie jest ok
proponował wymianę sprężarki klimatyzacji na nową a jak się okazało zwykła wymiana paska i łozyska pomogła ( wkręcał ,że łożyska wymienić nie można...) w kieszeni pozostało 200 zł
Polecam Nieautoryzowany Serwis BMW Auto-Chip we Wrocławiu na ul.Przedmiejskiej....pomiędzy mostami na ul.Legnickiej.Chłopaki wiedzą o BMW wiele, są fachowi, wyluzowani i nie naciągają-otwarcie mówią w czym problem i go usuwają.Niestety ciężko u nich z terminami.Jeśli chodzi o wspomniane wcześniej Stando to nie polecam nikomu-naciągacze!!!
Potwierdzam co do Auto-Chipa, robiłem u nich remont silnika po porzednim właścicielu auta, wszystko chodzi jak w zegarku, ceny przystępne. Z terminami i dotrzymaniem ich faktycznie nie jest lekko, ale warto było poczekać, bo auto chodzi naprawdę nieźle.
Co do stando - nie wypowiem się bo nie miałem okazji u nich serwisować auta, powiem tylko, że wstępna cena i zdiagnozowanie problemu z abs odstraszyły mnie na dzień dobry... 400 zł to lekkie przegięcie, ostatnio zeszli na 250 nie mniej jednak oddam auto ponownie do chip-a bo mam do nich już zaufanie i nie przejechałem się na nich.
_________________ ...::: devil inside :::...
Potrzebujesz ulotki ? Katalogu? Strony www ? Wizytówki ? - Pisz śmiało na priv lub GG.
Mój samochód:: E36 coupe M'Technik
Wysłany: 31 Sierpień 07, 18:08
W Gdańsku jest zajebiocha warsztat BMW, dwa stanowiska i dwaj ludzie (czarodzieje w mechanice i elektronice)
Gdańsk Oliwa
ul. Liczmańskiego 17 (stara oliwa)
tel. 502-166-324
Ja rowniez podpisuje sie pod AUTO-CHIPEM robile juz u nich E 36 a teraz E 39 jestem z nimi jakies 3 lata i nigdy mnie nie zawiedli , z cala pewnoscia moge polecic ten serwis
Zakład Mechaniki Pojazdowej
ul.Paczkowska 1-5 (boczna hubskiej)
Wrocław
Wczoraj byłem i zdecydowanie polecam , warsztat który nie zajmuje się wszystkim
a specjalizuje się w zbieżności i znają się na robocie , szybko sprawnie i nie drogo ,
nie odstawiają lipy bo gośc od razu powiedział ze koncówka ma lekki luz (i pokazał że tak
rzeczywiście jest) i pytanie czy wymieniamy czy nie bo szkoda robic pomiaru i za
2 miesiące powtórka z rozrywki bo końcówka będzie do wymiany
Z tego co się dowiedziałem to ustawienie zbieżności to koszt rzędu 70-90zł w zależności
od marki samochodu , oczywiście pomiary kątów cały czas widac na monitorze a do tego
otrzymuje się wydruk jakie wartosci były PRZED / jakie są fabryczne / i te USTAWIONE
ZDECYDOWANIE POLECAM
Ostatnio zmieniony przez Mordulec 3 Styczeń 08, 17:30, w całości zmieniany 1 raz
Mój samochód:: bmw 320 coupe
Wysłany: 11 Styczeń 08, 01:56
Konin/Grodziec -lakiernik ceny do uzgodnienia 600182983 wielkopolska
malował mi corolle 2001r po dachowaniu lakier perła i za całość 1000pln..........
polecam małe szczegóły trzeba dopracować samemu........
polecam serwis bmw bothe we frankfurcie n/o pelna profeska i super obsluga.jezdze do nich juz od 3 lat,i zawsze z diagnoza trafiali na 100proc.podlaczenie pod komputer i wykrycie usterki kosztuje 25eur.jezeli chodzi o ceny napraw,to nie jest tanio,ale i tak warto,montuja tylko orginalne czesci,na ktore daja 2 lata gwarancji.ceny orginalnych czesci sa duzo tansze niz w kazdym polskim serwisie bmw,a czas oczekiwania to max 1 dzien.polecam bo naprawde warto,jezdzisz na orginalach,a w razie awari zamontowanej przez nich czesci,wymieniaja bez problemu na nowa,na wlasny koszt.
_________________ sledz160
kamil80
Mój samochód:: bmw e36
Wysłany: 21 Marzec 08, 22:23
szukam dobrego magika od instalacji elektrycznej z kotliny kłodzkiej. możecie kogoś polecić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum