W tamtym roku jesienią wymieniłem maglownice. Przyszła pora na opony zimowe. Jakiś czas temu wskoczyłem w letnie papcie i znów zaczął się problem z maglownicą. Tak przypuszczam bo auto tańczy po drodze. Przyznaje ze kupiłem starą ale dobrą. I jeszcze jedno mam dosyś szerokie koła bo 215 a ktos mi powiedział ze to to moze być przyczyną ze maglownica siada chyba ze to przypadek
Mój samochód:: BMW e30 320I s4.10
Wiek: 32 Dołączył: 29 Wrz 2006 Posty: 344 Skąd: Szkocja/Jelenia Góra
Wysłany: 27 Marzec 08, 22:42
wicha napisał/a:
Tak przypuszczam bo auto tańczy po drodze.
wicha napisał/a:
Przyznaje ze kupiłem starą ale dobrą. I jeszcze jedno mam dosyś szerokie koła bo 215
...i pewnie na niskim profilu Jeśli masz opony na niskim profilu to autem będzie nosić, a zwłaszcza w koleinach , gdyż opona się nie odkształca tak jak na wyższym profilu, więc maglownica powinna być dobra
Ostatnio zmieniony przez sowa 27 Marzec 08, 22:43, w całości zmieniany 1 raz
WITAM! MIAŁEM TEN SAM PROBLEM ALE DZISIAJ GO USUNEŁEM ZE ZNAJOMYM MECHANIKIEM.WYMOENILIŚMY WSZYSTKIE SWORZNIE I KOŃCÓWKI ALE DALEJ TANCZYŁ. OKAZAŁO SIE ZE BYŁ LUZ NA MAGLOWNICY.ALE WYSTARCZYŁO TROSZKE DOKRĘCIC ŚRUBE I JEST TERAZ GITARA
tylko, że takie przykręcanie powoduje skasowanie luzu tylko na środku czyli tam gdzie wytarta jest listwa, a na bokach robi się za ciasno. Efekt jest taki, że jak skręcisz kierą na maksa to jest ciężko i może nawet nie wracać kierownica. To jest znana metoda kasowania luzu, ale nieprawidłowa. Ja swoją zaniosłem do fachowca i zregenerował mi, co prawda kosztuje to 300 zł, ale efekt jest taki, że magiel jest jak nowy.
_________________ M40 też silnik, można go polubić?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum