KwaseK
Wysłany: 19 Maj 05, 09:15 Kupić czy nie kupić BMW E 30 ??
Witam. Chce sobie kupić BMW E 30 i na co trzeba zwrocic uwage przy jej kupnie ?? Co sprawdzic i wogole pod jakim kątem sprawdzic auto aby wszystko bylo ok. Cy ma jakies wady itd Dajcie znac. Pozdrawiam
kuch Gość
Wysłany: 3 Czerwiec 05, 15:55
ja myślę że powinieneś porozglądać się po jakiś inne BMW np 730i albo 735 są to samochody ładne (bynajmniej dla mnie)i fumkcjonalne, ceny wacają sie od 7tyś do 12tytś (oczywiście z gazem) jak na te silniki tak durzo oni nie palą (jak wszyscy mówią)ok.11l.100km na trasie a w mieście ok 13l.100km
Nie oszukujmy sie , 730 to potezny samochod i nie wierze ze komus uda sie zejsc ponizej 13 natrasie. Ja u siebie E30,325iT nie zsezedlem nigdy ponizej 11l na trasie, a to bez watpinia duzo mniejszy samochod. Ajechalem baardzo spokojnie.
_________________ E30 325iT 89'
520 24 92` Gość
Wysłany: 19 Lipiec 05, 15:28
na trasie do 9 przy 140
po miescie do 11 latem
jaca Gość
Wysłany: 14 Sierpień 05, 01:38
moja 730 przy bardzo spokojnej jezdzie min 10l w trybie mieszanym 13,0-13,5l a na autostradzie jadac 180-200km/h 20l bardzo fajne furki a jedyna rzecza na ktora trzeba uwazac to paly z radarami sam ostatnio zarobilem 10p za przekroczenie predkosci
najlepiej zaczac moim zdaniem od e 30 minimum 2.0
jak na poczatek, bedzie cie cieszyc zabawa tym autkiem, jest todobry wybor na poczatek, w kazdym razie bmw 6 garnkow powinno posiadac , bez urazy dla czterocylindrowych, wszystkie bety sa o.k.
najlepiej zaczac moim zdaniem od e 30 minimum 2.0
jak na poczatek, bedzie cie cieszyc zabawa tym autkiem, jest todobry wybor na poczatek, w kazdym razie bmw 6 garnkow powinno posiadac , bez urazy dla czterocylindrowych, wszystkie bety sa o.k.
1,8 ma nawet lepsze osiągi od 2 l zwłaszcza 1,8 IS tylko dzwięk słabszy,
widziałem magików którzy jako pierwsze auto kupowali 200 KM pod maskę i kończyło się dosyć szybko i nie ciekawie, zwłaszcza że BMW to drift tylko
ok piotrek ,z ta 318 is ale mysle ze ma jakies pojecie o jezdzie to da sobie rade z 2 litrowka no i oczywiscie troche rozsadku.
ja osobiscie zaczynalem od 2.5 i wiem ze pierwszy kontakt z tym autem mozr byc niebezpieczny jezeli wpadnie w nieodpowiednie rece-niebezpieczna zabawka dla poczatkujacych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum