Kopia Forum BMW
BMW

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Moderator
19 Wrzesień 06, 18:56
[E30] Obrotomierz
Autor Wiadomość
Enzo 
335i E30 D-Project

Mój samochód:: 335i
Wysłany: 20 Listopad 05, 22:49   [E30] Obrotomierz

Pierw taka propozycja, jak psizemy jakis temat, to napsizmy o jakie bmw chdozi np. e30, e36, e34 itp (w kwadratowych nawiasach)

wracajac do mojeg oproblemu.

Kilka dni temu, obrotomierz na poczatk usie zacinal, ale po pewnej, pzrejechanej drozde sie odblokowywal i dzialal.
teraz juz wogule nie dziala, mzoe ktos ppomoc.

B oz teg oco wiem, to ten czujn ikw tylnim msocie nie dopowiada za obrotmierz, tylk oza predksociomierz i ekonomizer.

Boeing732 
Witamy na pokładzie

Mój samochód:: 732iAe23-525TDSe34-318e21
Wysłany: 20 Listopad 05, 23:04   

ja mam odwrotny problem w moin 732 e23 raz dziala predkosciomiez a raz nie i tez sie zastanawiam w czym problem pewnie jakis czujnik tylko gdzie ??? bo linki niema
a co bo obrotomierza to ta sama sytuacja odpowiada jakis czujnik na wale albo gdzies w okolicu pewnie jest przerwa w impulsie 6tak mi sie wydaje
pozdrawiam 732 :?:

Enzo 
335i E30 D-Project

Mój samochód:: 335i
Wysłany: 21 Listopad 05, 08:29   

Co do prekosciomierza to tez m idziala raz zcas, ale ten problem wiem jzu jak rozwiazac, po prostu tzreba wymeinic czujnik w tylnim moscie :!:

Worcse

Mój samochód:: E30 325i, 86r. M-Tech 1
Wysłany: 21 Listopad 05, 20:55   

Możesz napisać jak ten czujnik wymienić , albo gdzie będzie to w miarę tanio można zrobić , mieszkam we wro ale nie mam garażu wiec nie bardzo mialbym gdzie się tym zająć (pozatym nie znam się na mechanice ;) ). Mi dzisiaj prędkościomierz przestał działać , z obrotomierzem nie mam problemów. Ale ogólnie wysiada mi elektryka w aucie, zaczęło się od wszystkich żaróweczek w środku, potem padł komputer (ten co mierzy prędkość średnią , temperaturę itp.) teraz padł prędkościomierz :/ , dajcie namiar na kogoś kto się zna na elektryce w E30.

Z góry dziekuje.

łazik 
Przyjaciel Klubu

Mój samochód:: bmw 318 m40 nigga
Wysłany: 8 Grudzień 05, 16:12   Re: [E30] Obrotomierz

Enzo napisał/a:
Pierw taka propozycja, jak psizemy jakis temat, to napsizmy o jakie bmw chdozi np. e30, e36, e34 itp (w kwadratowych nawiasach)

wracajac do mojeg oproblemu.

Kilka dni temu, obrotomierz na poczatk usie zacinal, ale po pewnej, pzrejechanej drozde sie odblokowywal i dzialal.
teraz juz wogule nie dziala, mzoe ktos ppomoc.

B oz teg oco wiem, to ten czujn ikw tylnim msocie nie dopowiada za obrotmierz, tylk oza predksociomierz i ekonomizer.

witam.winne mogą być akumulatorki które znajdują się w desce rozrzielczej :roll: .miałem to samo. obrotomierz się zacinał,potem się skończył.prędkościomierz skakał a na końcu temp. wody się ''skończyła''.mają wielkość i wygląd paluszków.jakby to było to,to jedż do sklepu elektrycznego koszt ok.30 zł.ja mam wstawione 1200ah chodż oryginalne maja chyba 600ah.wymieniłem i wszystko działa!! :mrgreen: .nawet ekonomizer działa!!.pozdro

kojtek 

Mój samochód:: bmw e-30
Wysłany: 22 Grudzień 05, 15:17   

A W JAKIM MIEJSCU SIE ONE ZNZJDUJą [w e-30]?

łazik 
Przyjaciel Klubu

Mój samochód:: bmw 318 m40 nigga
Wysłany: 22 Grudzień 05, 16:53   

witam.musisz wyciągnąć zegary. jak dobrze pamiętam są od dołu, zakryte plastikiem lub jakąś płytką.pozdro

kojtek 

Mój samochód:: bmw e-30
Wysłany: 23 Grudzień 05, 19:14   

Dzieki w razie czego złego dobrze wiedzieć gdzie licho śpi!Pozdr.

Odpowiedz do tematu