badner
Mój samochód:: bmw 325 aut
Wysłany: 16 Lipiec 07, 19:54 Czy ktoś zna program BMW Carsoft 6.1.4
kupiłem interfejs z Viakomu 2 linie k , ściągnąłem program carsoft 6.1.4 ,mam komunikację z np. z silnikiem , błędy mogę kasować , ale nie mogę uruchomić bloków wartości mierzonych.
Napiszę co robię i co pokazuje:
Mam e 36 silnik 2,5l M50 Vanos
-Perform Diagnosis-wiadomo
-DME/ME-komunikuje się z silnikiem ,pokazuje błędy
-Specjal Funktions-wiadomo
-Live Data-silnik uruchomiony
-Live Data DME lub dwa pozostałe
-Start display- i to koniec wychodzi ramka- ERROR! Module does not respond!
I nie wiem czemu nie pokazuje wartości mierzonych, chyba,że mam jakiś program demo albo już nie mam pojęcia. Sprawdzałem ten program u kolegi w 1,8l i też to samo?
Proszę o pomoc
nie kumam to jak bys komórkę bez softu kupił, to na cholerę ci interfejs jak nie możesz używać
niech sprzedawca załatwi, jak dla mnie to powinien być w komplecie
badner
Mój samochód:: bmw 325 aut
Wysłany: 18 Lipiec 07, 06:37
Interfejs zakupiłem w firmie Viaken, a jak wiemy oprogramowania nie mają licencji , chyba ,że za nią zapłacisz sporo kasy.
A jak mi odpisał Viaken na moje zapytanie jaki program do tego interfejsu i czemu nie mogę odczytywać bloków danych to swierdził ,że:"tylko 6.1.4, bloki mierzone sa tylko w steronikach cyfrowych, to pelna wersja".
Ale nie wiem o co chodzi ,więc wysłałem zapytanie i czekam.
Mój samochód:: Byla E36325 jest E46328 :)
Wiek: 37 Dołączył: 11 Mar 2005 Posty: 39 Skąd: Birmingham UK
Wysłany: 12 Styczeń 08, 23:32
Hmm ale ogolnie to carsoft 6.1.4 daje sobie rade z kasowaniem bledow szczegolnie poduszki ,bo zastanawiam sie nad zakupem interfejsu do niego i dumam na kkl uniwersalnym jak by mogl to przeslij mi tego 6.1.4 erykvip@op.pl a i ponoc zamiana przewodow pomaga tylko nie pamietam teraz ktore.
elmo0104
Mój samochód:: 325i coupe tylko automat
Wiek: 26 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 20 Skąd: Zduńska Wola
Wysłany: 22 Marzec 08, 23:49
hm panowie a jakiś schemat interfejsu i soft do niego mozna w necie znaleźć?
_________________ power is nothing without controll
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum