Mój samochód:: BMW 518i
Wiek: 29 Dołączył: 01 Sie 2007 Posty: 62 Skąd: Podkarpackie
Wysłany: 1 Kwiecień 08, 20:00 Co to moze byc
Kiedys juz pisalem ze na dolkach strasznie mi stuka cos z przodu. Dzis bylem w warsztacie i zmienialem tez opony na letnie i... przednie opony sa sciete obydwie tak samo, ale nie boki ze zbierznosc. sa tak zalatwione tak jakby amortyzatory byly juz zwalone, ale te maja dopiero rok. Wiec czy przyczyna sciecia opon i takiego stukania moze byc lacznik stabilizatorow i same stabilizatory?
witka mogły paść sworznie tuleje met gum springi i amorki każda z tych części będzie miała wpływ na stan zawieszenia zużycie opon i stuki . Możliwe że amory padły jak były kiepskiej jakości. A opony bierze od wewnątrz czy od zewnątrz ?
_________________ Sam go pcham go ale mam go
Ostatnio zmieniony przez PIT 1 Kwiecień 08, 23:23, w całości zmieniany 1 raz
Mój samochód:: BMW 518i
Wiek: 29 Dołączył: 01 Sie 2007 Posty: 62 Skąd: Podkarpackie
Wysłany: 2 Kwiecień 08, 03:53
Opony bierze od zewnatrz i od wewnatrz. Chodzi o to ze protektor nie jest rowny jak kolo tylko "wyzębiony" Nie wiem jak to opisac, ale wiem jak kolega mial w mercedesie walniety amortyzator to tak mu wlasnie dzialo sie z opona
[ Dodano: 2 Kwiecień 08, 04:55 ]
W sumie... dodam.... ze rok temu to cale zawieszenie zmienilem na nowe.....
Mój samochód:: BMW 525 (e34) touring / automat
Wiek: 29 Dołączył: 22 Mar 2007 Posty: 302 Skąd: Zawidów (DZG)
Wysłany: 2 Kwiecień 08, 11:36
"Wyzębienie" oznacza padnięty amorek. Podjedź na ścieżkę diagnostyczną, zapłacisz 15zł za sprawdzenie amortyzatorów, przekonasz się na 100% i oszczędzisz życia oponom.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum