Wysłany: 26 Luty 07, 11:48 [Ziela`s BMW] Moja bawarka.
W koncu mam okazje wiec chcialbym pokazac wam moje BMW.
Krotka ,historia.
Kupione jako 325i, tak jest wedlug VINu i tak poprz. wlasciciel sprzedawal.
Ja jeszcze wtedy calkiem zielony nie mialem nikogo pod reka ze znawcow
i ja wzialem. Stan ogolnie nienaganny. Silnik pali rowno i nie bierze oleju,
zawiecha chodzi bardzo kilturalnie, lakier ciemny granat metalik/perla,
ladnie sie mieni miedzy granatowym-niebieskim-fioletowym. Pozenij dopiero okazalo
sie ze pod maska siedzi 2.7l eta. W sumie nie narzekam bo silnik ladnie jezdzi
i jezeli sie zdecyduje to jest dobra baza do przerobek
Teraz kilka fotek:
Jej obecny wyglad, mam na mysli lotka, wydechy, naklejki itd... to wymysly tworcze poprzedniego wlasciciela. O ile auto bedzie zostawac w rodzinie (troche male jest)
to na wiosne zajda pewne stylistyczne zmiany. Lotka raus, naklejki raus, znaczek M3 raus,
co jeszcze zobaczy sie. Z wyposazenia elektr. szyby, lusterka, siedzenia wersja recaro.
Pozdro.
_________________ Byle MnieWoził
Bede Miał Wygodnie
Ostatnio zmieniony przez Ziela 26 Luty 07, 11:54, w całości zmieniany 2 razy
Dołączam się do prośby-jak spojler to taki mały stylowy, i jeszcze jeden mały pikuś: znaczek "M" z tyłu...
A autko ogólnie wygląda i prezentuje się świetnie (!!)
No tak jak pisalem. Spojler i znaczek M sa przewidziane do usuniecia w wiosennych porzadkach.
Juz raz podchodzilem do usuniecia spojlera, ale jest tyle kleju do szyb najebane
ze nie obejdzie sie bez uszkodzenia klapy, a nie mam teraz warunkow na robienie
prac blacharsko lakierniczych. Takze chwilowo musi zostac.
Bede Miał Wygodnie
Nie to sa regularne swiatla Xenonowe. Przetwornice zarniki....
To juz jest akurat moja modyfikacja z ktorej jestem bardzo zadowolony i polecam kazdemu. Oprocz zmiany oczywiscie wizualnej, jest kolosalnie lepsza widocznosc
gdy robi sie ciemniej. Sa ta pieniadze ktorych w 200% nie zaluje ze wydalem.
Bede Miał Wygodnie
Modyfikacja kosztowala mnie 107 euro z przesylka plus 40min czasu na montaz.
temp 8000K, daje to juz niebieskawa poswiate przy nadal bardzo dobrym oswietleniu.
Nieporownywalnie lepszym od halogenowego.
Mozliwe ze myle, tak mi ktos powiedzial o tych siedzeniach ze byly robione dla BMW
przez recaro, maja regulacje pochylenia oparcia, wysokosci siedziska i jego dlugosci, plus trzymania boczne. Takie cywilne kubly.
Bede Miał Wygodnie
Mój samochód:: Obecnie E36 316i [atlantisblau]. Była E34 525 TDS Touring 1994
Wiek: 23 Dołączył: 25 Lut 2007 Posty: 182 Skąd: Kamienna Góra
Wysłany: 8 Marzec 07, 19:28
Fajny czarnuch Tylko bez obrazy dla poprzedniego wlasciciela ten spojler pachnie festynem Oby do wiosny i zajmij sie tym jak najszybciej Mozna zobaczyc foty srodka ? Pozdrawiam Cie i milego skrobania przy klapie
Bez brazy dla poprzedniego wlasciciela... spojler moze tak ale bardziej dyskretny.
Widzialem kilka e30 z fajnym delikatnym spojlerem i wygladalo ok. Z tym.. wiocha.
No i z wiochy ja wyciagnalem... bez obrazy dla wszystkich mieszkajacych na wioskach
Pstrykne srodek to zamieszcze, ale srodek jest standard. Fotele troche poprzycierane jak to po tylu latach.
Nie wiem czy bede cos przy niej grzebal z tym spojlerem bo decyzja o zmianie na piatke E34 525 TDS Touring jest na 85%
Bede Miał Wygodnie
Wysłany: 8 Marzec 07, 19:39
Bierz bierz piąteczke Marzyłem o niej i sie spełniło. Lubie komfortowe i duze autka a co do piątki nie mam zadnych zastrzezen. Szukasz manuala czy automatu? Ja mam w automacie i powiem Ci szczerze ze to zapier...
Losy skrzyni jeszcze sie waza, ale narazie obydwie wersje sa brane pod uwage
z lekka przewaga na automata
A co sie trafi to sie zobaczy. Jak znajde manuala atrakcyjnego to nie odrzuce go
ze wzgledu na to
Bede Miał Wygodnie
Wysłany: 8 Marzec 07, 20:05
Bunia jest Bunia Powodzenia w poszukiwaniu leć na zachód i szukaj piątki najlepiej od pierwszego wlasciciela, tak jak ja => babcia z 35 roku dożynała moją w Niemczech
No to pozbylem sie lotki z tylnej klapy, przez przypadek bo przez przypadek ale nie ma jej Odpadla jak trzasnalem za mocno na szczescie ladnie odeszla. Nakleja z tylenj szyby tez poszla weg. Na dniach wrzuce foty.
Bede Miał Wygodnie
Z przykroscia musze poinformowac ze autko niestety konczy swoja kariere.
Zdarzyl sie nieprzyjemny incydent, trafilem psa rasy dog niemiecki (~70kg) z predkoscia 120 km/h. W wyniku tego pol przodu nie ma. Jako ze siedze teraz w angli, nie mam mozliwosci zrobienia tego samemu a koszty naprawy na miejscu czy sciagniecia auta do kraju sa niebotyczne. Tak wiec niestety moje BMW 325e konczy swoj zywot. Jezeli ktos z was siedzi w angli i potrzebowalby jakies czesci z niej albo chcialby cala na czesci to zapraszam do kontaktu.
Pozdrawiam wszystkich.
PS. To jeszcze nie koniec jednak mojej przygody z bawarkami
Bede Miał Wygodnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum