Wysłany: 26 Sierpień 06, 10:10 [TDSerek] BMW E36 325tds by Serek
Witam chicialbym przedstawic swoja bunie...
Model e36 z 92 roku do 99 z silnikiem 2.0 vanos zmieniony po przyjezdzie do polski na 2.5 tds...z (e34 z roku 1995 143km i 280nm) jeszcze nie za mojej kadencji... auto gdy zakupilem wygladalo tak:
-nowe sprzeglo sachs
-shortshifter-megan racing
-intercooler iveco z orurowaniem kwasowym
-sterownik manualny turbiny mbc
-dodatkowe wskazniki :turbo, temp oleju
-duzo pozniej nowy soft komputera
-przyciemnione szyby
-nowy tylni zderzak lumma
Prace wciaz trwaja lecz dla studenta bez pracy ciezko jest zrobic to wszystko na raz....Obecnie w autku zostaly przeprowadzone wszelkie naprawy zurzytych elementow zawieszenia ,do tego wszystkie filtry itp staram sie jak moge aby auto bylo w 100% sprawne. Owoc mojej pracy widac na zalaczonych obrazkach...po wlozeniu wszystkiego do silnika poza chipem autko bedzie shamowane w celu weryfikacji jego mocy i momentu...
Pozdrawiam i zapraszam do komentowania
_________________ <<<<<<<<<<<<< www.degeneracja.pl >>>>>>>>>>>>>
Skupuje stare oryginalne katalizatory diesel ,benzyna ...info pod numerem 790850860 lub 507477928 lub pw
Mój samochód:: będzie to BMW
Wiek: 20 Dołączył: 13 Paź 2005 Posty: 1071 Skąd: Jelcz-Laskowice
Wysłany: 26 Sierpień 06, 12:06
Zderzaki moga się niepodobać... ale jak dla mnie nie są jeszcze najgorsze, i sa ladnie spasowane
bad-look wyszedł dosc ciekawie. Fajne fele no i ,,współczynnik lansu wzrasta''
Powodzenia w dalszych pracach, oby dalej szło tak dobrze jak teraz
_________________ "Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
Witka przednie lampy sonar zamienilem na swoje stare oryginalne + doplata...na allegro mozna kupic takie lampki od 650pln do ok 800pln ... mnie wyszly tyle ze stare moje hella+100zl hehe pozdrowka
Skupuje stare oryginalne katalizatory diesel ,benzyna ...info pod numerem 790850860 lub 507477928 lub pw
Witka...zrobienie maski to koszt kolo 250pln + malowanie u osoby ktora to umie zrobic...osoba ktora mi robila maske nie dostala pieniedzy gdyz mowila ze potrafi a nie zrobila tego tak jak trzeba...tzn chodzi o malowanie i wykonianie(brak felcu) pzdr
Mój samochód:: 528i SE AUTO
Wysłany: 31 Sierpień 06, 22:40
Fura piekna!No i nie tylko z zewnatrz, bo i w srodku rasowana.Mi sie podoba.A jak na studenta to jestes i tak na pierwszym miejscu.Nie jeden ci moze pozazdroscic.
Mój samochód:: BMW
Wysłany: 31 Sierpień 06, 23:56
TDSerek,
Dla mnie BOMba aUTKO SLICZNIUTKIE chętnie bym je zobaczył na żywo! Pytanko mam takie czy masz, jakiś sklep godny polecenia.. który ma wiele rzeczy to tego typu przeróbek auto co Ty zrobiłes?? oczywiśćie mile widziane w miare rozsądne ceny, wiem, że taka zabawa kosztuje ale nie chce za np. lampe przyciemniana na tyl placic 2000zł
_________________ E30 i aż chce się żyć !
Ostatnio zmieniony przez maniac 1 Wrzesień 06, 00:01, w całości zmieniany 1 raz
Witka wiec wszystkie akcesoria do przerobki autka zakupilem na allegro poza przednimi lampami ktore wyrwalem od kolesia (wymiana na moje stare oryginaly)
jezeli chcesz kupic cos do autka to na bank znajdziesz to na allegro w dobrej cenie...wystarczy poszukac albo i poczekac na pojawienie sie produktu nowego albo juz przez kogos uzywanego o nizszej cenie...
np.. tylnie lampy in-pro kosztujaw d&w wroclaw 690 pln na allegro mozna kupic nowki za 360-500 a ja dalem za nowe od kolesia z allegro 250 wiec naprawde sa okazje...
pozdro jak czegos szukasz to mow bo na allegro siedze caly czas hehe
Mój samochód:: BMW
Wysłany: 1 Wrzesień 06, 12:49
dzięki za pomoc... jak tylko znajde czas to odezwe sie do Ciebie na gg ok??.. ja z alegro nic nie kupowalem to nie mam pojęcia nawet jak to dziala..dlatego będe wdzięczyny za pomoc
Mój samochód:: bmw 320 coupe
Wysłany: 4 Wrzesień 06, 00:37
FAJNIE PODCHODZI MI TROCHE FRANCJą TEN STYL ALE WSZYSTKO OK TYLKO NIE 4DRZWI NIE!!!!! ZAMIEń Ją NA COUPE. WTEDY BEDZIE LUTA.
(BEZ URAZY BARDZIEJ PREFERUJE COUPE)
FELE WYPAS!!
FAJNIE PODCHODZI MI TROCHE FRANCJą TEN STYL ALE WSZYSTKO OK TYLKO NIE 4DRZWI NIE!!!!! ZAMIEń Ją NA COUPE. WTEDY BEDZIE LUTA.
(BEZ URAZY BARDZIEJ PREFERUJE COUPE)
FELE WYPAS!!
Do wyboru mialem albo tdsa albo 1.6 benzyne... tds nie wystepowal w coupe a 1.6 nie krecil mnie bo jak mialbym kupowac bete w benzynie to min 2 litry wiec wolalem tdsa... i tez chcialem miec coupe ale byla sila wyzsza...
Bob
Mój samochód:: Passat B5 TDI
Wiek: 24 Dołączył: 17 Paź 2005 Posty: 852 Skąd: West Yorkshire
Wysłany: 4 Wrzesień 06, 14:50
na poczatku miałem mieszane uczucia co do wygladu, ale na zywo bardzo ładnie sie prezentuje.
Ja bym tylko zderzaki z M założył i wygladałaby bardzo ładnie
na poczatku miałem mieszane uczucia co do wygladu, ale na zywo bardzo ładnie sie prezentuje.
Ja bym tylko zderzaki z M założył i wygladałaby bardzo ładnie
tez bym zalozyl ale nigdy nie myslalem ze na zderzaki uzywki od m3 wyloze 1200pln po ukladzie kompletne + malowanie z 500pln
ale moze kiedys jak nadejda lepsze dni hehe
nie zderzakow od m3 nie zaloze bo po prostu robie troszke bunie w innym stylu...oczywiscie podoba mi sie rowniez bunia z m3 zderzakami na mega glebie i 18 felach ale w coupe heh pozdro
A m wilasnei podoab sie sedan e36 na m-techniku i felagch omotorsportach najlepiej wersji m power
kazdy ma inne wizje furki..niektore sa osiagalne a inne nie...jedno jest pewne kazdy robi furke taka na ktora go stac i wg wlasnych upodoban...pozdro for all moze enzo jak dobrze pojdzie to sie zmierzymy w skarbim na cwiartke..pozdro
A m wilasnei podoab sie sedan e36 na m-techniku i felagch omotorsportach najlepiej wersji m power
kazdy ma inne wizje furki..niektore sa osiagalne a inne nie...jedno jest pewne kazdy robi furke taka na ktora go stac i wg wlasnych upodoban...pozdro for all moze enzo jak dobrze pojdzie to sie zmierzymy w skarbim na cwiartke..pozdro
Wlasnei nei wiem czy teraz bede autem ,ale na 100% bede, a po wiosnei to wiesz juz bedzie 327i a nei 325e
po przejechaniu 150km na nowym sprzegle pokusilem sie o zrobienie kilku pomiarow g-techem... najlepszy czas 0-100 wyszedl 8,43 jednak powtarzalne czasy to 8.6s jestem ogolnie srednio zadowolony zobaczymy co bedzie po zmianie ic i nowego softu... pozdro
w czasie przybyla nowa kiera i galka zmiany biegow victor z wstawkami pod kolor autka..
po przejechaniu 150km na nowym sprzegle pokusilem sie o zrobienie kilku pomiarow g-techem... najlepszy czas 0-100 wyszedl 8,43 jednak powtarzalne czasy to 8.6s jestem ogolnie srednio zadowolony zobaczymy co bedzie po zmianie ic i nowego softu... pozdro
w czasie przybyla nowa kiera i galka zmiany biegow victor z wstawkami pod kolor autka..
Ja ETA na starym moscie mailem powtarzalne 8.6s czyli TDS jezdzi jak ETA
Ja ETA na starym moscie mailem powtarzalne 8.6s czyli TDS jezdzi jak ETA
katalogowo tds ma seryjnie 10.4 wiec moj tds jezdzi jak eta hehe pozdro enzo
[ Dodano: 21 Styczeń 07, 17:53 ]
przymierzylem dzis felusie do siebie 18 zeby byl lans ...ach zakochalem.. sie 18 musza byc...co prawda to brodera... lukalismy czy na glebie -40 podejda do mnie..oto fotosek
oraz g-techowe dane... do 60 mil 7.82 czyli do setki kolo 8.2 ehh ale na 15 stalowkach na 18 bedzie pewnie kolo 11 sekund bueuhe pozdro
[ Dodano: 18 Kwiecień 07, 20:02 ]
serowy new style:
ogolnie planow jeszcze troche obecnie 18 cali fele roh et 25
pakiet rieger teil z plastiku w kolorze magic silver (kameleon)
Ostatnio zmieniony przez TDSerek 21 Styczeń 07, 17:59, w całości zmieniany 1 raz
KOZAK FURA PAKIECIK IDEALNIE PASUJE DO TEGO AUTA NO I TO NIE JEST PAKIET M WKONCU COS NOWEGO CHLOPAK SIE POSTARAL FURKA NA KOZAKU NO I TE ALUSKI UUUUUUUUUFFFFFFFFF GRATULUJE AUTKA .POZDRO
Mój samochód:: bmw 525td 2001
Wysłany: 18 Kwiecień 07, 23:30
jak zobaczyłem te nowe fele to aż mi zęby zazgrzytały z zazdrości....
są boskie.... dawno nie widziałem tak pięknych felg
sam bym takie chciał tylko rozsądek mi nie pozwala (dziury, droższe opony itp)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum