Kopia Forum BMW
BMW

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
Moje bmw 318is m-pakiet
Autor Wiadomość
pawelveb 

Mój samochód:: BMW 318IS
Wysłany: 8 Listopad 07, 21:17   Moje bmw 318is m-pakiet

Wlasnie stalem sie posiadaczem bmw, mam nadzieje ze to bedzie szczesliwa przygoda z tym samochodem :D

oto pare zdjec:

http://img248.imageshack....mage=bmwrt0.jpg

http://img403.imageshack....age=bmw1dn1.jpg

http://img248.imageshack....age=bmw2de6.jpg

Silnik 1.8is 140 km
Przebieg 81 tys. km

Ma ktos bmw z takim silnikiem i moze co nieco o tym powiedziec??

Spalanie, awaryjnosc itd.

Bede z gory wdzieczny :)

beryl 

Mój samochód:: 1,8 E30 M40
Wysłany: 9 Listopad 07, 00:12   

pawelveb napisał/a:
Przebieg 81 tys. km

:shock: :shock: prawie jak nówka nie śmigana.

ale kolorek ładny uklon_bmw

pawelveb 

Wysłany: 9 Listopad 07, 16:06   

Hehe no przebieg maly, mialem nawet watpliwosci co do niego, ale kierownica w stanie idealnym, fotele tak samo, a poza tym serwisowany byl i wszystko sie zgadza :D
Teraz tylko ubezpieczyc musze i na tablice czekam, w srode najpozniej bede smigac.
Przeraza mnie troche moc tego samochodu, 140KM, a to moj pierwszy samochod.
Zobaczymy :D

Co do koloru to koles od ktorego bralem samochod mowil,ze to mieniacy sie kolor, pod roznym katem swiatla inny jest, fioletowy badz granatowy i ze podobno 4 rodzaje takeigo wychodzily, czy cos w tym stylu.
Ostatnio zmieniony przez pawelveb 9 Listopad 07, 16:09, w całości zmieniany 1 raz  

michał 5 

Mój samochód:: 525i Touring E-34 i 316i E36
Wysłany: 10 Listopad 07, 11:11   

dobre auto trafiłeś. bardzo mi się podoba w środku(poza radiem) felgi takie sobie z zewnątrz też wygląda świetnie.

Duzy 
M pakiet

Mój samochód:: e 36 318 is m 42
Wysłany: 10 Listopad 07, 13:15   

Witam <bmw_2>
I z samego poczatku gratulacje bumy :) Widac ze stan zachowany oryginalny 8)
Ze zapytam masz szpere w tym Isku ???Bo jesli masz to mozna sie nawet fajnie pobawic ?:)Co do Awaryjnosci IS ów,jest ona mała,trzeba zwracac uwage na walek rozrzadu i panewki,Twoj is jest w nieruszonym stanie z tego co widac to nie powinienes miec z nim problemów co do spalania na trasie jesli nie gnieciesz to na pionowych wskazowkach spalanie to jakies 8 litrow,mialem ISa i mam teraz nowe Dwa wiec wiem co mowie :)Ja ogolnie z ISów jestem zadowolony nie jedna bemka 2.0 mieknie :) Pojezdzisz sam sie przekonasz :)

Nic tylko gratulowac a moge wiedziec jaki rok autka???

pawelveb 

Wysłany: 10 Listopad 07, 13:23   

Duzy napisał/a:
Ze zapytam masz szpere w tym Isku ???Bo jesli masz to mozna sie nawet fajnie pobawic ?:)

Wybacz jestem amatorem jezeli chodzi o samochody :? Jaka szpere?

Duzy napisał/a:
a moge wiedziec jaki rok autka???

Listopad 97 :)

Duzy 
M pakiet

Wysłany: 10 Listopad 07, 13:34   

Przebieg w miare adekwatny do rocznika a jak udokumentowany to git malina :) SZPERA <--- Blokada napędu roznicowego
Jak sprawdzic ?
Zacznij palic gume w miejscu :) Mi tym ISem bylo by troche szkoda bo stan widac idealny...

Wiec najlepiej podniesc tyl auta przekrecic jedym kolem jesli drugie tez bedzie sie krecic w w ta sama strone to znaczy ze jest :)

A pytam bo podobno w IS byla fabrycznie szpera zakladana.Moze wiecej Info od reszty Forumowiczów

[ Dodano: 10 Listopad 07, 13:35 ]
Ogolnie szpera jest do tego zeby dwa kola lapaly na raz w jedym momencie :)

pawelveb 

Wysłany: 10 Listopad 07, 13:49   

Juz rozumiem. Tak jest szpera :)
Co do przebiegu, to glownie to zadecydowalo o kupnie tego samochodu :)

Duzy 
M pakiet

Wysłany: 10 Listopad 07, 14:00   

Powiem tak ziomek z takim przebiegiem w takim stanie kazdy by chcial to autko,a ze niby maly silnik to nie przekona sie ten kto tym nie jezdzil :) Jesli chodzi o osiagi jesli masz wszystko ok to to co widzisz na cyferblacie to mozesz byc pewny tego.Ja na swiatlach stalem i gdy zaapaalilo sie zielone ciagnolem do 5 tys na kazdym biegu po okolo 1 km mialem 210 km/h dalej nie mialem gdzie i musialem hamowac :)Ale byly starty do 2.0 i to takie dlugodystansowe tez bylo dobrze.I to przy 4 osobach sredniej wagi 70 kg.Kiedys startowala do mnie astra GSI przy 190 km/h pomachalem mu i zegar sie zamknol a on zostal.Jesli chodzi o moc spalanie i satysfakcje z jazdy to wszystko jest proporcjonalne :)

pawelveb 

Wysłany: 10 Listopad 07, 14:19   

To jest moje pierwsze auto, i boje sie tej mocy, 140KM to jednak nie punto... Ale jak sie tym naucze jezdzic i to w dodatku przez zime to pozniej juz bedzie luz :) Osiagi narazie sa na 2 miejscu, ale pewnie bede go czasami "przeciagal" troche hehe :)

Duzy napisał/a:
spalanie

Mozna wiedziec ile tobie palil?

E34-Patryk 
Klubowicz

Mój samochód:: Było E34,jest padlina czyli E36
Wysłany: 10 Listopad 07, 14:26   

Ładne autko,mój kumpel miał takiego ISa 2latka starszego od Twojego i 140tyś.przebiegu. Jeździ to naprawde nieźle,podobnie do mojego 2.0. Jak to Twoje pierwsze autko to uważaj w zimie,naprawdę niewiele mu trzeba,żeby bokiem pokonywać zakręty. Ja osobiście uwielbiam 6-cio cylindrowe motory,ale z 4 cylindrówek to IS jest naprawdę mocny. Nie powiem nic dobrego o awaryjności tego motoru,bo już kiedyś pisałem(znam co najmniej 2 przypadki rozsypania się góry silnika i jeden dołu),ale przy tym przebiegu pilnuj zmian oleju,nie męcz go za bardzo,a pojeździsz długo.

Jay 

Mój samochód:: Bmw E36 318is Coupe
Wysłany: 10 Listopad 07, 22:38   

Gratuluje zakupu.Ja is-em jeżdze jakieś dwa lata i powiem Ci,że mocy wcale nie musisz sie obawiac,bo nie jest to piekielnie szybkie auto.Pomimo można dynamicznie się nim poruszać.Spalanie na trasie przy predkości 130-140 km/h to około 8 litrów.Po mieście katalogowo 10,9 litra.Ale jeżeli jeździsz dużo na krótkie dystanse i stoisz sporo w korkach to musisz sie liczyc ze spalaniem rzędu 13 litrów na 100 km.Niestety moc jest dostepna w dosc wysokim zakresie obrotów,wiec trzeba go wysoko kręcić. Auto lubi dobry olej. Zawieszenie na polskich drogach ma skłonność do szybszego zużywania się.Warto sprawdzić sonde lambda czy dobrze reaguje za zmieniajacy sie skład spalin.W przeciwnym razie autko może palić naprawde dużo.Ponoć jest równie szybki jak 320 w racji lżejszego o 70kg silnika i tylko o 10 KM mniejszej mocy,ale osobiście tego niesprawdzałem. Pozdrawiam i życze miłej eksploatacji <bmw>

pawelveb 

Wysłany: 10 Listopad 07, 23:03   

No tak moze to nie jest bardzo duza moc, ale jak z punciaka sie przesiadlem to roznice bardzo latwo odczuc :) Po miescie na szczescie duzo nie bede jezdzic,raz moze dwa w tygodniu i to raczej wieczorem jak ruch jest maly. Do szkoly bede robic 17 km w jedna strone przy czym droga w miare dobra jest wiec nie powinno byc zle :) Najgorzej mam z dojazdem do domu, od glownej mieszkam jakies 300m i te 300m to jest tragedia same dziury i pod gore jeszcze :? Zastanawiam sie wlasnie jakie opony wsadzic teraz na zime zeby w miare dobrze sie trzymal drogi, no i zeby do domu dojechac, moze masz jakies propozycje? :D

Jay 

Mój samochód:: Bmw E36 318is Coupe
Wysłany: 11 Listopad 07, 12:18   

Ja jeżdże na Debicach Frigo II.Nabyłem je głównie za względu na stosunkowo niską cenę.Nie są to opony najwyżej próby,ale do normalnej jazdy jak najbardziej wystarczają.Dobrze trzymaja sie na śniegu ,troszkę gorzej na mokrych asfaltach czy kostce.

Duzy 
M pakiet

Wysłany: 11 Listopad 07, 12:23   

Ja zimowki zakladam normalnej szerokosci 195 wysokosci 60 z rozmiaru 15 i nie mam problemow na sniegu czy lodzie :)

Dejwid 
Freude am fahren

Mój samochód:: BMW
Wysłany: 14 Listopad 07, 21:35   

witam i pozdrawiam szczęśliwego posiadacza BMW <bmw_2>

Duzy napisał/a:
Kiedys startowala do mnie astra GSI przy 190 km/h pomachalem mu i zegar sie zamknol a on zostal.Jesli chodzi o moc spalanie i satysfakcje z jazdy to wszystko jest proporcjonalne

:shock: :shock: :shock: jezeli dobrze rozumiem to zamknąłeś zegar w swoim is jeśli tak to gratuluje

co do spalania to podobnie jak piszą koledzy u mnie waha się od 7,5 do 8,5 zależy od pory roku

pawelveb 

Wysłany: 15 Listopad 07, 17:03   

Dejwid napisał/a:
zamknąłeś zegar w swoim is

A ja wyczytalem gdzies ze jego predkosc maxymalna to 213km/h ... :)

wojtas_DDZ 
..::M-POWER::..

Mój samochód:: BMW 318 IS Coupe [BrillantRot]
Wysłany: 31 Grudzień 07, 09:52   

$wietny IS naprawde mi sie podoba! Gratulacje wyboru silnika :D
http://www.forum.maxbimme...-red-vt6522.htm

Rybka318is 
Rybka318is coupe

Mój samochód:: BMW E36 318is coupe
Wysłany: 6 Styczeń 08, 19:57   

Witam. Duzy jak udało Ci się zamknąć licznik w swoim IS ????? Ja ledwo dociągłem do 220km/h i to był finał. Czy to znaczy ze z moim silnikiem jest juz kiepsko czy moze Ty robiłeś jakieś modyfikacje w swojej Buni ???

Duzy 
M pakiet

Wysłany: 25 Luty 08, 17:59   

Hmmm normalnie z tego co wiem w is ach,byly dwie wersje licznikow 260 km/h i 240 km/h do tego dochodzi przeklamanie rozmiar kol itd....

beryl 

Mój samochód:: 1,8 E30 M40
Wysłany: 25 Luty 08, 19:56   

Duzy napisał/a:
do tego dochodzi przeklamanie rozmiar kol itd....

dla ciekawości mam oryginalny rozmiar kół, sprawdzałem wskazania licznika z GPSem i wyszło, że oszukuje i to 10 km/h w dół (dyfer raczej oryginalny, bo prędkości np. na 5 biegu przy 3000 zgadzają się z podawanymi przez innych) :roll:

harry71 

Mój samochód:: e36 BMW 316
Wysłany: 25 Luty 08, 21:00   

nie no autko super gratuluje

"Wielu można starcić kolegów - przez moc i tylni napędzik... "

Odpowiedz do tematu