Mój samochód:: 528i SE AUTO
Wysłany: 17 Sierpień 06, 20:48
no stary...gablota pierwsza klasa.dodalbym ciemne szybki.ogladalem taka ostatnio.cholera ubezpieczenie to jedno , a drugie to boje sie tego spalania...
ile ma koni?
Mój samochód:: BMW 7 (E38) + suprise silnika
Wiek: 32 Dołączył: 03 Maj 2006 Posty: 361 Skąd: Wrocław-Fabryczna
Wysłany: 19 Sierpień 06, 10:09
Piękne autko - troszke młodsza siostra mojej. Marcin lekka gleba jak już wszyscy powtarzajac przyda się do 19' kół.
Przy spalaniu się zatrzymam i dodam że u mnie w mieście (wczorajsze dane stoperowe) - 13,6 , trasa (wrocław-szczodre) 8,6.
Wysłany: 19 Sierpień 06, 10:11
Piękne autko - troszke młodsza siostra mojej. Marcin lekka gleba jak już wszyscy powtarzajac przyda się do 19' kół.
Przy spalaniu się zatrzymam i dodam że u mnie
w mieście (wczorajsze dane stoperowe) - 13,6 ,
trasa (wrocław-szczodre) 8,6.
Mój samochód:: bmw e38 735
Wysłany: 19 Sierpień 06, 13:08
olejus, gazu 13.6?
ale tylko w miescie?
w szczycie? czy tylko przelot?
u mnie ponizej 17 w normlany dzien roboczy, jak chce sie przedostac z poludnia na polnoc wroclawia to nie ma szans
moje poprzednie 530v8 palilo 17 w miescie, a moje 735 w tych samych warunkach pali 18
na trasie u mnie da sie spalic 8.6 ale to trzeba bardzo uwazac i 90 km/h non stop
razz mi wyszlo 7.6 ale sie okazalo ze bylo cos nie tak z filtrem oparow bezyny, zatkal sie czy cos i robilo sie cisnienie w baku i komp zle wskazywal, i myslalem ze rzeczywiscie tak malo mi spalil co sie okazalo nieprawda po wymianie tego filtra, wtedy najnizsze spalanie wskoczylo na 8.5
moja w trasie pali stosunkowo malo i to mnie cieszy
w miescie gorzej, ale tak to jest z v8
a z ta gleba to bylby maly problem
musial bym wymienic sprezyny na krotsze, nie wiem czy gdzies takie dostane do e38, a jak dostane znajac zycie pewnie 1500 na stone do tego auta + ze 350 zl za usluge
albo skrocic obecne
tylko ze co jak zechce zalozyc oryginalny komplet, pokrzywie obecne 19, albo zaloze zimowki
bede szorowal po ziemi wtedy i rozwale jeszcze zderzak przy wjezdzie na stromy parking pietrowy
dlatego zostawie jak jest,
cos za cos, moglbym jeszcze zalozyc opony typu profil 35, ale to bylo by extremum, na 1 lepszej dziurze rozwalil bym felge
auto wazy 2 tony, te felgi sloneczka sa naprawde ciezkie wiec dla takich opon to bylo by duze obciazenie i bardzo ryzykowne
chcialem miec nominalne opony z profilem 45 i jednoczesnie felgi 19 zeby bylo w miare komforotowo wiec z tym 1.5cm wyzej sie pogodzilem
Wysłany: 19 Sierpień 06, 15:03
Masz racje lepiej mieć więszką oponę i jeździć spokojnie niż ładny profil i przy 19' je krzywić lub realnie łamać.
Trzeba też pamiętać że felgi do nowszych bmw kupowane nie giełdach mimo iż wyglądają jak nowe po są po regeneracjach to w większości są po niezłych starciach , przywożone z niemiec , kompletowane i naprawiane.
Co do spalania. Od dłuższego czasu badam spalanie w aucie i więcej niz 13,1 nigdy nie miałem w mieście. BMW jeżdzę co dziennie o 7:00 rano Pilczyce - Grunwaldzki - 1maja i taką samą rundę robię o 15:30. Tym samym często Cię widzę na objazdówce koło polibudy.
Mój samochód:: bmw e38 735
Wysłany: 19 Sierpień 06, 15:09
a ja cie jeszcze nie widzialem, jak zobacze migne swiatlami
moze twoj kolor tez robi sie na czarno jak wiekszosc innych, dlatego nie rozrozniam
a co do opon to potwierdzam, szczegolnie te rozmiary do 19 bmw, to sa pecyficzne opony ktore stosuje sie praktycznie tylko w e38 e65
poniewaz maja dosyc duzy profil jak na 19
nowe w polsce sa po 1200zl za falkeny poprzez 1500 za dunlopy do 1700 za micheliny
za 1 sztuke oczywiscie
ja z niemiec zamowilem za 1000zl sztuka falkeny
wczesniej pozalowalem i kupilem uzywki w dobrym stanie za 400zl sztuka
i skonczylo sie na rozerwanej oponie i pokrzywionej feldze na autostradzie z katowic
Super autko a jak sobie oceniasz ten 3.5l silnik bo powiem ci mam taką samą tylko 3.0 V8 wszystko jest super ale niepodoba mi sie jej przyspieszenie poniewasz mialem e32 w 3.5 R6 miała mniej koni bo 211km ale wydaje mi sie duzolepszego kopa miała ,ta raguje tak jakby z opuznieniem czy te silniki tak miały ???znajomy ma 540 V8 i mówił ze ten samochód nie słucha jego tylko komputer sam sobie steruje jak ma jechac po dodaniu gazu a jak jest u ciebie????pozdrawiam
z tego co widziałem na innym forum, już nie ma 735 a jest 740d
Ostatnio zmieniony przez Wojtek 9 Wrzesień 07, 15:26, w całości zmieniany 1 raz
spooch
Mój samochód:: bmw e30 320 touring :D bo nowszych nie lubie:D
Wysłany: 9 Wrzesień 07, 20:05
autko ladne i pomimo tego ze nowsze podoba mnie sie
a ztym spalaniem to az milo poczytac szkoda tylko ze u mnie z trasy zrobiloby sie zatloczone miasto a w miescie wole juz nie myslec ile by to palilo...
pozdro
_________________ Kiedy slysze swist sprezarki to jest znak ze zaczyna sie zabawa...:D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum