Mój samochód:: BMW 7 (E38) + suprise silnika
Wiek: 32 Dołączył: 03 Maj 2006 Posty: 361 Skąd: Wrocław-Fabryczna
Wysłany: 8 Sierpień 06, 17:09
Cytat:
a tak nawiasem mówiąc to mam chęć prysnąć na sreberko
Jak się spotkamy na spocie to podyskutujemy na temat przemalowania auta. W tym temacie jestem (tak czuje) rekordzistą tego forum. Przemalowałem już :
- BMW 325 (E30) (białe na niebieskie);
- BMW 520 (E34) (czerwone na czarne):
- Audi A6 (białe na czarne);
- Opel Corsa (niebieski na czarny);
- Teraz będzie we wrześniu zmiana koloru w E38 z zielonego na czarny (schwarz II nie metalik, malowany 2 warstowową);
Wysłany: 8 Sierpień 06, 19:04
A wracając jeszcze do koloru to uważam że słusznie robisz chcąc zmienić mu barwe na taką jaka ci sie podoba.
Pamiętaj tylko o pewnej zasadzie przy zmianie koloru ... przy wstępnej pracy lakierników zdejmujących starą pwoierzchnię lakieru zrób mały film (kamerą cyfrową) moment kiedy zdzierają lakier (...) aby następny kupujący był świadom tego że auto nie było "crashtesteowym" i było całe a zmiana koloru to twoje widzimisię.
Kiedy ja szukałem auta patrzyłem przede wszystkim na to aby mechanika, wyposażenie i stan ogóly był ok. Drugoplanowa patrzyłem na lakier auta bo i tak wiedziałem ze bede malował ... nawet gdybym kupił je czarne. Gdyż w moim E38 są 2 kolory czerni : cosmoshwarz i shwarz bez dodatków perły.
Poznałem lakiernika który zmienia kolor na mojej za cenę 2000 zł z moim materiałem. Uważam że to tanio a jego doświadczenie poznałem na wcześniejszych autach.
Wysłany: 8 Sierpień 06, 21:24
Za 2 koła całe auto ?? hmm czuje że się będę musiał uśmiechnąć. Ale własnie bo ja tez juz takich mialem ze polakieruja całe auto tyle ze w srodku zostanie zieleń a mi chodzi dokladnie o "zmianę koloru" tak że nawet szyby są wyciągane , boczki , i komora silnika malowana.
Witka...moj mechanik od bety ma taka wlasnie tylko 750 na felach z x5 19 cali kozak wyglada...
_________________ <<<<<<<<<<<<< www.degeneracja.pl >>>>>>>>>>>>>
Skupuje stare oryginalne katalizatory diesel ,benzyna ...info pod numerem 790850860 lub 507477928 lub pw
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum