Kryss
Mój samochód:: BMW E 30
Wiek: 27 Dołączył: 10 Sty 2007 Posty: 18 Skąd: Leszno wlkp.
Wysłany: 10 Styczeń 07, 18:18 [kryss] E 30
Witam,jak juz pisalem w powitaniu zamiszczam fotki mojej przyszlej buni.
no wiec tak wyglada to smigielko:
1.przod
2.tyl
3.lewy bok
4.prawy bok
5.lewy/przod
6.prawy/przod
Wyposazenie dosyc skromne:(
-szyberdach
-el.lusterka
-check kontrol
-LPG
A teraz kilka slow o niej i kilka pytan do was:)
Bunia,jak widac jest dosyc zadbana,jak na ten rocznik(1986:/),teraz jeszcze jezdzi nia moj brachol,ale ze wzgledu na to ze powiekszyla mu sie rodzina,ma zamiar zmienic na wieksze autko(czyt. 5 drzwi),prawdopodobnie tez bmke.
Silnik jak w temacie niestety tylko 1.8 l,ale zmieniac niebede mial zamiaru,bo brak funduszy na zakup jak i na utrzymanie potworka:D,dobrze ze jest zalozony gaz:),przy autku bede musial wymienic tylko przeplywomierz,i zamontowac listwe na prawych drzwiach(juz zakupiona),a pozatym jest igla.
jest kilka rzeczy ktore chcialbym zmienic i mam nadzieje ze mi doradzicie co zrobic:)
a wiec po pierwsze,bardzo denerwuje mnie ten bęben od kola zapasowego(niewidac bo kiepskie zdjecia),ale mysle ze wszyscy wiedza o co mi chodzi,nie wiem co mialbym z nim zrobic zeby go niebylo widac,jedynie tylko zalozyc plastikowe zderzaki,a wiem ze tego nie chwalicie:P,po drugie chcialbym zrobic kilka innych zmian w wygladzie,miedzy innymi takie rzeczy jak:
-zmienic lusterka na M3 look
-zmienic tylne lampy-najchetniej na takielampy
-zmienic przednie na te z ringami
-kupic zderzaki i progi plastikowe
-przyciemnic tylnie boczne i tylnia szybe
-zmienic aluski
no to teraz czekam na wasze opinie,pozytywne jak i negatywne,mam nadzieje ze mi cos doradzicie:)
pozdrawiam!!!
Mój samochód:: BMW e30 318i coupe
Wysłany: 10 Styczeń 07, 19:55
To E30 jest przepiekne
Kupujac plastikowe zderzaki tzn. festyn to samochod straci na wyladzie.
Ja mam z tylu taki plastikowy zderzak (wybryk poprzedniego wlasciciela) i chce sie go pozbyc zeby samochod wygladal jak sie nalezy.
Co do lamp to sa ladne, ale waka lampa to jest to.
Osobiscie w tym samochodzie nie zmienialbym nic, bo jest przepiekny.
Pozdrawiam i czekam na reszte opini
Mój samochód:: będzie to BMW
Wiek: 20 Dołączył: 13 Paź 2005 Posty: 1071 Skąd: Jelcz-Laskowice
Wysłany: 10 Styczeń 07, 20:03
fajna jest , tak jak mówisz, załóż tą listwe na prawe drzwi, i lewy przedni blotnik, i możesz fele jakieś ladne założyć, no i ściągnij znaczek ///M z atrapy i moim zdaniem na tym powinno się skończyć zderzaki, tylne lampy i lusterka to wprawdzie kwestia gustu, ale mnie się jakoś to nie bedzie podobało
_________________ "Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
beben jak beben ... taki urok e30 ... a jak ja zaczniesz obwieszac plastikiem to ci wyjdzie golf ...
jedyny dopuszczalny plastik w waskiej lampie to m-technic I-generacji ... tylko jak tam umiescic wlew gazu ... srece by mi peklo gdybym mial w nim zrobic dziurwe
buma ladna , duzo chromu , ciekawy kolor (oryginalny ??? - jak sie nazywa ??? )
lustra zostaw ( jakos mi nie pasi nowy design do chromowanych zderzakow ) lampy tez (ewentualnie black hella jak na focie wyzej ) a kola ... nawet oryginalne bbs-y 15 przy tym zawieszeniu beda wygladaly dobrze ... mysle ze jesli nie masz zamiaru robic z niej wyscigowki to nalepszy bedzie kierunek stworzenia "smacznego" klasyka
i nie zamalowywuj przypadkiem chromow !!!!!!
_________________ Jak bede chcial pojezdzic mercedesem - gwizdne na taksowke
Zgadzam się z kolegami - super kolorek !! autko z zewnątrz super utrzymane
Wysłany: 11 Styczeń 07, 17:44
no,chyba macie recje:).lepiej bedzie pujść w strone klasyka,ale nad zderzakami M Technic sie zastanowie,i nad progami M technic tez.a co do lusterek to chyba sobie odpuszcze,bo do klasyka niebeda pasowac,przedewszystkim musze zmienic aluski,bo psuja troszke jej wyglad,moglbym ja jeszcze ciut zglebowac,bo teraz jest na oryginalnych sprezynach od buni,a mam jeszcze sportowe do niej,napewno bylo by ciut nizej,tylnie lampy zostawie chyba tak jak sa,a przednie moze kiedys zmienie na "angel eyes".no i pewnie przyciemnie szybki,a po tych zabiegach wezme sie za jakies w miare solidne car audio.ale jak to bedzie czas pokaze,pozdrawiam i dzieki za pozytywki;)
p.s. kolor niejest oryginalny:(,brachol z kumplem malowal,i mysle ze wyszlo nienajgorzej.narkoza!!
_________________ Juz jest Bunia E 30:)
Ostatnio zmieniony przez Kryss 11 Styczeń 07, 17:45, w całości zmieniany 1 raz
Mój samochód:: BMW e30 318i coupe
Wysłany: 11 Styczeń 07, 19:03
To jeszcze ja sie raz odezwe
M-Tech jak najbardziej mile widziany
jak obnizysz to uwazaj na naszych kochanych drogach
No ale jak masz silnik M10 to spokojnie mozesz jezdzic, bo miske i tak bedziesz miec wysoko, dobra zaleta M10
Jeszcze raz gratuluje slusznego wyboru
Kryss
Wysłany: 11 Styczeń 07, 19:11
dzięki:),wiesz w sumie ja sie na silnikach nieznam:P,niewiem czy to m10 czy inny:D,ale brachol jedyne co mi powiedzial to to ze 1,8 l ,102 KM,i na wielopunktowym wtrysku(co ponoc jak na ten rocznik jest dosyc rzadkie),pozdrawiam,narkoza
_________________ Juz jest Bunia E 30:)
Jolcia [Usunięty]
Wysłany: 11 Styczeń 07, 20:16
super super )
nibiru [Usunięty]
Wysłany: 11 Styczeń 07, 22:20
Jeśli miałbym coś tykać w tym autku to usunąłbym te "M", tylne światła cofania bym zrobił standardowo białe i jeśli by było mnie stać to wstawił bym inne alusy.
PS.
W moim opisie jest obrazek, podobnie jak kolegi "Micha" latającej wąskiej lampy
Kryss
Wysłany: 13 Styczeń 07, 13:54
siemka,no aluski napewno zmienie,oczywiscie nie odrazu,poczekam troszke i nazbieram na konkretniejsze,a co do lamp to chyba jednak zostawie takie jakie sa.hmm... co wy sie tak na ten znaczek uparliscie??:D,mi on wcale nieprzeszkadza:P,pozdrawiam,narkoza
Mój samochód:: BMW e30 320I s4.10
Wiek: 32 Dołączył: 29 Wrz 2006 Posty: 344 Skąd: Szkocja/Jelenia Góra
Wysłany: 13 Styczeń 07, 20:10
Przy tym autku uzupełnił bym braki w postaci listew na drzwiach, dołożył ładne duże alu, ewentualnie ściemnił szyby i delikatnie obniżył przód. Tyle wystarczy, a ten chromik upiększa całość, więc nie zmieniał bym zderzaków bo auto tylko straci na wartości, a w takim stanie auto znależć jest dosyć ciężko
kolego tylko felgi wyrzuc bo szpeca to auto.mam takie same w swojej wtglada paskudnie na nich.ma zamiar je zmienic na 17' a poza tym jest w zajefajna. pozdro....
_________________ adrenalina uzależnia
Kryss
Wysłany: 18 Styczeń 07, 17:23
witam!a jakie aluski byscie zamontowali w tej E 30??powiedzmy ze do 1200 zl.bo na lepsze niebardzo bedzie mnie stac;/,pozdrawiam,narkoza
Kryss
Wysłany: 19 Luty 07, 00:05
siemurka!,mam male pytanko,bo moge sobie zalatwic za niewielkie pieniadze lampy do przodu do tej bmki,teraz mam jakies zwykle:P a moge miec oryginalne boscha z soczewkami i z "usmiechem" w idealnym stanie,tylko niewiem czy zmieniac,co byscie doradzili,sa lepsze od tych zwyklych-znaczy sie lepiej swieca te soczewkowe??do tego zalatwilem sobie jeszcze brewki na lampy.doradzcie mi jesli mozecie,pozdrawiam,narka
Mój samochód:: BMW e30 320I s4.10
Wiek: 32 Dołączył: 29 Wrz 2006 Posty: 344 Skąd: Szkocja/Jelenia Góra
Wysłany: 19 Luty 07, 20:30
Kryss napisał/a:
siemurka!,mam male pytanko,bo moge sobie zalatwic za niewielkie pieniadze lampy do przodu do tej bmki,teraz mam jakies zwykle:P a moge miec oryginalne boscha z soczewkami i z "usmiechem" w idealnym stanie,tylko niewiem czy zmieniac,co byscie doradzili,sa lepsze od tych zwyklych-znaczy sie lepiej swieca te soczewkowe??do tego zalatwilem sobie jeszcze brewki na lampy.doradzcie mi jesli mozecie,pozdrawiam,narka
To nie są jakieś zwykłe To jest poprostu oryginał Jeśli są w dobrym stanie to bym je zostawił. Zobacz auto Piotra, też ma takie. Nie wypowiem się, które lepiej świecą bo nie wiem
nooooooooooooooooo cudo , jak pisał Nibiru tylne zamnień na serie i będzie cudo,
a jak świecą oryginały i z usmiechem to zależy tylko od ich stanu a nie od rodzaju,
mam takie i takie ( uśmiech w e30 z M40 na szerokiej ) i powiem Wam i tak wolę czarną 323
a ta na focie Mańka wygląda dokładnie jak moja na 205 w negatywie heheheheheh ten odkryty tył, CUDO
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum