Wysłany: 8 Styczeń 08, 20:59 [Kri$$] E36 316 Coupe
To i ja się pochwalę. Po okresie prawie pół roku od kupna w końcu się zebrałem i w związku z tym, że pogoda pozwalała umyłem Biumera i cyknąłem mu parę fotek. Nie jest to mistrzostwo świata, ale zawsze coś. Aha – zdjęcia są tylko z zewnątrz, bo w środku jak to zimą - syf.
To teraz może kilka słów o mojej zabawce.
E36 Coupe 316, rocznik 94, silnik M43 zalany Castrolem Magnatec CTX
kolor lakieru Schwarz II, kolor wnętrza Anthrazit (czarny mówiąc po polsku )
Felgi: 15” na jakich z fabryki wyjechał
Opony jakie mam teraz: przód Fulda Kristall Rotego 15/205/60, tył Goodyear Ultragrip 15/205/60
Z ważniejszych przyjemności jakimi obdarzono mnie i się mogę bawić, a nie są w standardzie, są to:
-elektryczne szyby
-elektryczny szyberdach
-podgrzewane lusterka
-podgrzewane spryskiwacze szyb
-podgrzewany zamek
-poduszka pasażera
-sportowe zawieszenie z M
-podłokietnik
-sportowa skórzana kierownica
Teraz o niefabrycznych zmianach. Dodatkowo założyłem tutaj odpowiednie zabezpieczenia, co by nikt nie próbował dobrać się do niego. Audio jest i gra… i w zasadzie to tyle co można o nim powiedzieć Niestety są też 2 bardzo niechlubne zmiany, z którymi będę walczył (gość od którego kupiłem auto, mówiąc dyplomatycznie miał specyficzny gust). Pierwsza to gałka lewarka zmiany biegów a’la jacky auto sport. Druga to wydech – a konkretnie tłumik końcowy wyglądający jak 2 z 4 kominów Titanica.
Co w nim już zrobiłem… właściwie niewiele – przede wszystkim odwieśniaczyłem, czyli wywaliłem niebieskie diodki we wnętrzu i w postojówkach, wywaliłem „tuningowe” dywaniki i inne tego pokroju pierdoły. Pozbyłem się też 17” (wszyscy wiemy jakie są drogi we Wro) i skrzyni basowej która mi zajmowała pół bagażnika – który mimo wszystko się przydaje. No i wszystkie sprawy mechaniczne, które należało zrobić.
Co do planów i zmian jakie się szykują… Na pewno w pierwszej kolejności będę chciał wymienić gałkę na fabryczną i zrobić porządek z wydechem. Ponadto zamontować jakieś czysto grające audio (niekoniecznie głośno), felgi 16 a’la M i może lampy tylnie z białymi kierunkami i inne pierdółki, jeśli coś mi się spodoba, albo ktoś mnie zainspiruje. Ale to dopiero na wiosnę. W każdym razie ważne żeby było gustownie… a poza tym to tylko 1,6
Pozdrawiam i zapraszam do komentowania.
Kri$$
Ostatnio zmieniony przez Kri$$ 8 Styczeń 08, 21:55, w całości zmieniany 3 razy
Widze że masz trochę inne podejście do tuningu,moje propo dla Ciebie to zbudowanie najbogatszej wersji w orginale,pojeżdzij troche po szrotach i poszukaj klimy,kompa wew. pełnego z tempomatem tylnych szyb elektrucznuch,skóry itp.to jest prawdziwa klasa.pozdro
Lucjan, właśnie mam taki zamiar. Zwłaszcza jeśli chodzi o klimę, bo jest to niewątpliwe pożyteczna rzecz. Tym bardziej, że jak dobrze pójdzie, to przez rok będę w Hiszpanii, a tam jazda autem bez klimy to padaka...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum