podszedles do tematu bardzo precyzyjnie i profesjonalnie . widzialem kilka e30 dopasowanych do silnika m30 ale naogol bylo to druciarstwo i szpachlex a to mi sie bardzo podoba mimo iz jestem starszna konserwa gratuluje
Dziekuje, bardzo mnie twoja wypowiedz satysfakcjonuje, ale wieksza czesc zrobil moj kumpel...
Bo ja po prostu nie mam takiego doswiadczenia, a on ma juz 335i, ktore rowniez sam robil.
i pwoiedzialem mu, ze mi sie nie spieszy, ale zeby druciarstwa nie bylo no i chyba wsyzlo
Obecnie zamowilem drazki kierownicze i koncowki...
A wszytstkie lelemnty gumowe beda z poliuretanu
No i tzreba zaczac pozadnie trenowac, bo peirwsza eliminacja juz w maju
kolega ma e30 z silnikiem m3 2,3 i z zawiasem na tulejach z teflonu . twierdzi ze to niebo a ziemia jesli chodzi o precyzje prowadzenia wiec mysle ze to super pomysl , tyle ze buda musi byc wtedy dobrze i z glowa usztywniona z dobrze przemyslana i wstawiona klatka ktora usztywni nadwozie . pogratuluj koledze swietnej roboty i to nic ze nie jest to w 100% twoje dzielo ... nie da sie znac na wszystkim od razu pasja ambicja i dokladnosc daje wlasnie taki efekt
_________________ Jak bede chcial pojezdzic mercedesem - gwizdne na taksowke
witka enzo hyle czoła nic tylko pogratulować pasji i zacięcia w dążeniu do perfekcji a i widziałem już takie tuleje z poliuretanu to moim zdaniem jest patent na miarę wszech czasów nie do zajechania .Powodzenia w realizacji planów . jak już doprowadzisz do perfekcji to jako ciekawostkę podaj całkowity koszt , mam nieodparte wrażenie że wielu posiadaczy będzie ciekawych na ile muszą sie szykować by mieć takie cacko bo o wkladzie pracy własnej już nie wspomnę .Jeszcze raz powodzenia
Ostatnio zmieniony przez PIT 21 Marzec 08, 00:26, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum