Moje E36 zostało odmłodzone.
Prawie zostało przerobione miałem już kompletne ospojlerowanie do niego ale po założeniu na auto stwierdziłem ze jest do bani i postanowiłem zostawić oryginał.
Zmieniona została tylko atrapa, teraz jest z modelu po 96r. i auto ma w 40% nowy lakier a reszta została wypolerowana teraz wygląda jak nówka. Do końca wakacji będą tylne lampy Mpowera, białe boczne kierunki, nowe halogeny i nowa prawa lampa bo jest już styrana i nie pasuje do nowej lewej.
Fajne autko, własnie takie mnie się podoba i mam zamiar do takiego stanu doprowadzić.
Powiedz mi tylko jakiej pasty do polerowania powinno się używać? Wystarczy taka zwykła z hyper marketu?
jakiej sie powinno używać to nie mam pojęcia, ale do usuwania rys i przebarwień użyłem tempo, a tak po każdym myciu auto jest polerowane mleczkiem z woskiem.
Moim zdanie przydał by sie przedni zderzak z M pakietu i jakies inne fele bo te nie za bardzo pasuja.
Pozdro
[ Dodano: 7 Sierpień 07, 21:25 ]
Moim zdaniem przydał by sie przedni zderzak z M pakietu i jakies inne fele bo te nie za bardzo pasuja.
Pozdro
Fele napewno będą inne ale może później, a zderzak to już spory koszt min. 600PLN-ów + lakier a wtedy trzeba też tył, wiec sama zmiana zderzaków to spore koszta. Na chłamie z allegro już sie przejechałem i nigdy już nie kupie zderzaka z żywicy za 200PLN-ów.
Lampy jak pisałem do końca sierpnia będą nowe. A gleba to tez już koszta bo trzeba kupić 4 sprężyny i 4 amorki. W ciecie sprężyn lub zakładanie na oryginalne amorki się nie bawię bo to samobójstwo.
no ladniutka ladniutka, a propo polerki to zadnych past z hipermarketu stosuje sie drogie i specjalne pasty. Widzialem auto po przerowadzeniu polerki zwykla pasta i wygladalo strasznie kupiasto
_________________ "Gdyby Bog popieral przedni naped chodzilibysmy na rekach"
maximus, moje było polerowane pastą TEMPO a wiec kupa za 9PLN-ów, a później naniosłem politurę z woskiem. Która już tania nie była za 600ml wykosztowałem sie 75PLN-ów. A co do polerki to najlepsza pasta można styrać lakier jak sie na tym nie zna i chce sie to szybko zrobić ja się bawiłem z tym prawie 6godz.
o tak sam bede robil sobie polerke jak tylko jakas gotowka wpadnie do portfela bo bieda po Hiszpani. Najlepszy lakirnik u nas w jelczu mi opowiadal i pokazywal roznice w polerowaniu. Z czasem sie zgodze trwa to dlugo. oczywiscie mowie o maszynowej polerce
_________________ "Gdyby Bog popieral przedni naped chodzilibysmy na rekach"
Wysłany: 11 Sierpień 07, 23:01 trzeba było tak od razu!!!
Dzussmen napisał/a:
Iskra_Pszczyna napisał/a:
Moim zdanie przydał by sie przedni zderzak z M pakietu i jakies inne fele bo te nie za bardzo pasuja.
Pozdro
[ Dodano: 7 Sierpień 07, 21:25 ]
Moim zdaniem przydał by sie przedni zderzak z M pakietu i jakies inne fele bo te nie za bardzo pasuja.
Pozdro
Fele napewno będą inne ale może później, a zderzak to już spory koszt min. 600PLN-ów + lakier a wtedy trzeba też tył, wiec sama zmiana zderzaków to spore koszta. Na chłamie z allegro już sie przejechałem i nigdy już nie kupie zderzaka z żywicy za 200PLN-ów.
Lampy jak pisałem do końca sierpnia będą nowe. A gleba to tez już koszta bo trzeba kupić 4 sprężyny i 4 amorki. W ciecie sprężyn lub zakładanie na oryginalne amorki się nie bawię bo to samobójstwo.
Ale powoli dojede do celu albo kupie 325
pali bo pali nic za darmo ala jaka przyjemność z jazdy 325 w bmw to minimum!!
No ale teraz mając 318 mogę zaoszczędzić na paliwie odłożyć i kupić M3 E36
W Niemczech widziałem kilka niezłe utrzymanych w cenach od 6000 euro co przy obecnym kursie daje jakieś 26tys z opłatami.
Mój samochód:: BMW 318i - E36
Wysłany: 12 Sierpień 07, 14:16
Dzussmen napisał/a:
No ale teraz mając 318 mogę zaoszczędzić na paliwie odłożyć i kupić M3 E36
W Niemczech widziałem kilka niezłe utrzymanych w cenach od 6000 euro co przy obecnym kursie daje jakieś 26tys z opłatami.
Hmm zaoszczędzić, kazdemu jak mówie o BMW to piersze co słysze to o drogich częsciach i żrącym duzo paliwa (chyba w stosunku do innych aut) ale żeby zaoszczędzić to jest nowość
Raddar, to był mały żarcik
ale aczkolwiek da się np. przewody zapłonowe NGK do M40 kosztują ok. 500PLN w sklepie natomiast np. Kagera, SENTECH i inne wynalazki 140PLN wiec jest różnica i to nie mała. Na paliwie tez 318 pali mi ok. 10l/100km, 325 pali ok. 15l/100km czyli różnica 5l/100km ok. 24PLN ja dziennie pokonuje ok. 140km czyli jest oszczędność ok. 32PLN na dobę co w skali roku daje mi ok. 9000PLN (uwzględniając dni wolne od pracy) oszczędności w porównaniu do 325
Ja non stop leje 98 Ultimate i na trasie tak do 130km/h wyżłopie mi ok 8l
w miesicie w zależności od korków ok. 10-12l, przy pośpiechu czyli zmiana biegu ok 5tys żłopie 15-16l. I dajcie spokój bo nie uwiężę ze 325 przy ostrej jeździ spali mniej niż 15l no chyba ze ktoś uważa jazdę ostra z prędkością 120km/h. poza tym wczoraj jechałem nasza A4 trzymałem non stop 170km/h i ekonomizer pokazywał mi zużycie ok. 18l
wiec 325 spalająca poniżej 15l przy ostrej jedzie to kpina, dane katalogowe podają zużycie w jeździe miejskiej na poziomie ok. 13,5l a wiadomo ze są zaniżane
_________________ BMW 318 E36
Ostatnio zmieniony przez Dzussmen 13 Sierpień 07, 15:58, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum