Wysłany: 15 Listopad 07, 18:54 Dolaczylem do klubu BMW :)
Witajcie wszyscy , ze tak pozwole sobie napisac KOLEDZY!!
Od kilka dni stalem sie czlonkiem wielce elitarnego klubu posiadaczy BMW.
Szczerze mowiac to nie byl to planowany zakup bo wybieralem sie po inne auto, ale ze sprzedawca ( nie handlarz, prywatna sosba), wlasnie sprzedawal drugie swoje auto, to Volvo s40 2.0t poszlo w nie pamiec )
A wiec tak kupilem sobie Bunieczke-laleczke-laseczke -- 7-latke ( pedofil ze mnie wiem )
318i m43 ( wiem ze slaba i brakuje jej 2 garow ale badzcie wyrozumiali to moje 2 auto , i sluzyc ma glownie na dojazdy do szkoly i zabawe). Auto kupilem w stanie calkiem niezly, jednak od razu polecialem do BMW do Wroca i wymienilem co trzeba w zawieszcze , oleje i filtry+paski, tak dla pewnosci.
Autko otrzymalo tez ode mnie nowa tapicerke pod kolor autkoa i radyjko, na lepsze glosniki musze jeszcze poczekac
UPRZEJMIE ZWRACAM SIE Z PROSBA O NIE LINCZOWANIE/BICIE/POTRACENIE/ROZJECHANIE mnie za wydech w mojej malutkiej beemce poniewaz jest to ( wydech) wena tworcza poprzedniego wlasciciela oraz sprzedawcy supersprinta;/
Mój samochód:: Było E34,jest padlina czyli E36
Wysłany: 15 Listopad 07, 19:24
Ale masz chate! I tyle bruku przed nią... Jakbym miał tyle kasy to kupiłbym sobie M3 Bez urazy to czysta zazdrość Wydech faktycznie nie z tej bajki,wygląda jakby z motoru. Furka fajna,co moge powiedzieć,pokręciłbym sie na tej kostce przed Twoim domem
To nie moja chacjenda tylko rodzicow A m3 nie chcialem bo to BMW , ktore teraz kupilem to moje drugie auto sluzace glownie do dojazdow na uczelnie i do zabawy w zimie
Ale cos czuje ze na wiosne lub na lato moze 330Ca lub M3Ca moze wpadnie jak skode sprzedam Bo mocz ta beemera ma faktzcynie bardzo malo;/
A moze jakies sugestie odnosnie auta a nie domku ??
A co do kostki to tez sie probowalem na niej pokrecic niestety nie jest idealnie rowna i 3 kosteczki wyszly musialem potem z mloteczkiem ganiac i poprawiac ;/
A wydech.... aaa szkoda gadac, dla mnie padaka i na dodatek sredni to brzmi malo basowo, tylko cos wlasnie w stylu m3 tylko wyzsze dzwieki jak nagram to wstawie na youtube
Ostatnio zmieniony przez dziqsek 15 Listopad 07, 19:37, w całości zmieniany 1 raz
Jezeli byla by to MOJA chatka to jak najbardziej , narazie jest to dom rodzicow Ale powoli juz mysla o budowie innego wiec moze dla mnie zostanie
Nad puszka tez mysle i pelna wkladka KN a wydech moze dam seryjny;/
W ogole to mierzylem sobie dzisiaj sprint 0-100 i wyszlo 14 sekund troszke za duzo nie sadzicie ?? A biegami i tak mieszalem najszybciej jak sie dalo ;/
Swiece moga powodowac spadek mocy bo jeszcze ich nie wymienilem ;D
W ogole to mierzylem sobie dzisiaj sprint 0-100 i wyszlo 14 sekund troszke za duzo nie sadzicie ?? A biegami i tak mieszalem najszybciej jak sie dalo ;/
To cos wolno zmieniałes te biegi mysle ze spokojnie powinienes zejsc do 10 sekund
Wysłany: 20 Listopad 07, 07:46
Jak spędzisz z nią kilkaset godzin to tak ją wyczujesz,że spokojnie do 10sek.zejdziesz. Technika jest najważniejsza. Mamy tutaj kolegę,który z motorem 1.6 potrafi tak wymiatać,ze nie uwierzyłbyś,że to właśnie 1.6. A BMW lubi wysokie obroty,zakres od 3 do 5tyś.może za nisko ją kreciłeś?
Wlasnie porpos wysokich obrotow to u mnie od 4,5 tys do 6 zachowuje sie tak jka by nie mogla oddechu zlapac a filtr niedawno byl wymieniony miedzy 2-4 tys najlepiej sie kreci moim zdaniem pozniej odczuwam spadek mocy co mnie bardzo dziwi ;/
Wysłany: 20 Listopad 07, 19:51
Może ten kombinowany wydech zmienił Ci parametry motoru. To częste zjawisko jak ktoś kombinuje z wydechem,albo dolotem to potrafi wiecej zepsuć niż poprawić. Ja przyjrzałbym sie wydechowi.
moze tak byc bo jak auto stoi i robie przegazowke to wydech najpierw jak by sie zatykal potem male pierdniecie i juz normalnie... dziwny troche jest ale brzmi nie najgorzej
A jak i gdzie moge sprawdzic wydech i dolot ?
Mój samochód:: BMW e46 2,5
Wysłany: 21 Listopad 07, 17:26
Witam, spoko bimmer, gratuluje, ale dla mnie radio troche nie pasuje, lampy z tylu do wymiany na czerwono biale lub diodowe, a co z tym wynikiem 14s do setki?? musi cos byc nie tak, kiedys mialem corse tylko 1.2 i wykrecilem 15s gdzie instrukcja podawala 20s, pozdrawiam
no wlasnie podejrzane jest awet to ze za cholere ni moge kapcia spalic a zapiszczy mi raz na 5 prob mimo obrotow 4,5-5,5 tys i momentalnego strzalu ze sprzegla ;/ Po prostu startuje jak by mial 4x4 ;/ Radyjko no coz.... jest jakie jest narazie mam takie wydalem na nie troszke kasy i musze odpokutowac A nad lampami juz pracuje prawdopodobnie beda wlasnie czerwone diodowki
A te "wysokie" wyniki przy rozpedzaniu do setki nie są przypadkiem spowodowane jakims
cudeńkiem poprawiającym bezpieczeństwo ? kontrola trakcji Esp czy jakims innym
wynalazkiem , nie wiem co E46 ma na pokładzie z takch "pomocników"
ale bez wiekszych problemów gumy sie powinny śmiać na asfalcie ruszając od 4tys
Mój samochód:: BMW e46 2,5
Wysłany: 21 Listopad 07, 22:50
e46 mają kontrole trakcji, po wyłączeniu zaswieca sie żółta kontrolka na srodku deski pomiedzy zegarami, i wtedy dajesz ognia przycisk ASC do wyłączenia znajduje sie pomiedzy popielniczką a schowkiem na "okulary"
ognia to mozesz dawac na swoim silniku, u mnie nawet na jedynce sie kiepsko wkreca ;P Ale nie powiem dupskiem juz 3 razy na suchym asfalcie zarzucilem ( na ostrym zakrecie oczywizda;0 ) wiec nie ma tragedni.... ale z drugiej strony chyba zaczne odkladac na jakis turbo kit
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum