Kopia Forum BMW
BMW

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
Dolaczylem do klubu BMW :)
Autor Wiadomość
dziqsek 
BMW beginner

Mój samochód:: E46 318i m43tu
Wysłany: 15 Listopad 07, 18:54   Dolaczylem do klubu BMW :)

Witajcie wszyscy , ze tak pozwole sobie napisac KOLEDZY!! :)
Od kilka dni stalem sie czlonkiem wielce elitarnego klubu posiadaczy BMW.
Szczerze mowiac to nie byl to planowany zakup bo wybieralem sie po inne auto, ale ze sprzedawca ( nie handlarz, prywatna sosba), wlasnie sprzedawal drugie swoje auto, to Volvo s40 2.0t poszlo w nie pamiec ;) )

A wiec tak kupilem sobie Bunieczke-laleczke-laseczke -- 7-latke ( pedofil ze mnie wiem :) )
318i m43 ( wiem ze slaba i brakuje jej 2 garow ale badzcie wyrozumiali to moje 2 auto , i sluzyc ma glownie na dojazdy do szkoly i zabawe). Auto kupilem w stanie calkiem niezly, jednak od razu polecialem do BMW do Wroca i wymienilem co trzeba w zawieszcze , oleje i filtry+paski, tak dla pewnosci.
Autko otrzymalo tez ode mnie nowa tapicerke pod kolor autkoa i radyjko, na lepsze glosniki musze jeszcze poczekac :)

Mam nadzieje ze sie spodoba :D

A tutaj umyty i jeszcze na letnich :)

a tutaj mozecie zobaczyc moja mordke oraz pojazdy ktorymi toczylem i tocze sie do tej pory poza nowym nabytkiem :D
http://www.youtube.com/watch?v=-RKWyMsMc2k

UPRZEJMIE ZWRACAM SIE Z PROSBA O NIE LINCZOWANIE/BICIE/POTRACENIE/ROZJECHANIE mnie za wydech w mojej malutkiej beemce poniewaz jest to ( wydech) wena tworcza poprzedniego wlasciciela oraz sprzedawcy supersprinta;/

Prosze o komentarze i zalecenia + porady

E34-Patryk 
Klubowicz

Mój samochód:: Było E34,jest padlina czyli E36
Wysłany: 15 Listopad 07, 19:24   

Ale masz chate! :shock: :shock: I tyle bruku przed nią... Jakbym miał tyle kasy to kupiłbym sobie M3 :mrgreen: Bez urazy to czysta zazdrość :lol: Wydech faktycznie nie z tej bajki,wygląda jakby z motoru. Furka fajna,co moge powiedzieć,pokręciłbym sie na tej kostce przed Twoim domem :mrgreen:

dziqsek 
BMW beginner

Wysłany: 15 Listopad 07, 19:34   

To nie moja chacjenda tylko rodzicow ;) A m3 nie chcialem bo to BMW , ktore teraz kupilem to moje drugie auto sluzace glownie do dojazdow na uczelnie i do zabawy w zimie :)
Ale cos czuje ze na wiosne lub na lato moze 330Ca lub M3Ca moze wpadnie jak skode sprzedam ;) Bo mocz ta beemera ma faktzcynie bardzo malo;/

A moze jakies sugestie odnosnie auta a nie domku ?? :roll:
A co do kostki to tez sie probowalem na niej pokrecic niestety nie jest idealnie rowna i 3 kosteczki wyszly musialem potem z mloteczkiem ganiac i poprawiac ;/
A wydech.... aaa szkoda gadac, dla mnie padaka i na dodatek sredni to brzmi malo basowo, tylko cos wlasnie w stylu m3 tylko wyzsze dzwieki jak nagram to wstawie na youtube ;)
Ostatnio zmieniony przez dziqsek 15 Listopad 07, 19:37, w całości zmieniany 1 raz  

wera 

Mój samochód:: BMW E28 535i 3,5
Wysłany: 16 Listopad 07, 15:34   

bardzo ladna bunia... podoba mi sie kolorek... taka wypucowana i na felgach wyglada jak prosto z salonu miodzio :mrgreen: <bmw_1>

dziqsek 
BMW beginner

Wysłany: 16 Listopad 07, 18:01   

Dziekuje bardzo wera :D Bede sie staral robic wszystko co sie da , zeby w stanie "prawie nowki" wytrzymala jak najdluzej :)

Kosa 
Klubowicz

Mój samochód:: E30 318iA, E30 320i
Wysłany: 16 Listopad 07, 21:07   

ładne autko, utrzymuj ja w takim stanie, a jak bedie okazja zmien wydech ;)

pozdro

dziqsek 
BMW beginner

Wysłany: 16 Listopad 07, 22:49   

a ma ktos namiary na jakis ladny fajny wydech zeby tak delikatnie tylko basem zalatyuwal ?? zeby w srodku bylo cichutko a z zewnatrz basowo ?

[ Dodano: 18 Listopad 07, 12:21 ]
nikt nie ma ;/

machu221 

Mój samochód:: BMW e36 1.8is coupe
Wysłany: 19 Listopad 07, 19:34   

u mnie jest puszka KM i jest cicha nie ryczy , wydaje delikatne dzwięki wiadomo przy dodaniu gazu odzywa się do mnie donośniej

ps.autko ładne , chata też może będziesz nas zapraszał na melanże :Dpzdr

dziqsek 
BMW beginner

Wysłany: 19 Listopad 07, 19:51   

Jezeli byla by to MOJA chatka to jak najbardziej , narazie jest to dom rodzicow ;) Ale powoli juz mysla o budowie innego wiec moze dla mnie zostanie :party:

Nad puszka tez mysle i pelna wkladka KN a wydech moze dam seryjny;/

W ogole to mierzylem sobie dzisiaj sprint 0-100 i wyszlo 14 sekund troszke za duzo nie sadzicie ?? A biegami i tak mieszalem najszybciej jak sie dalo ;/

Swiece moga powodowac spadek mocy bo jeszcze ich nie wymienilem ;D

Mordulec 
Klubowicz

Mój samochód:: E30
Wysłany: 19 Listopad 07, 19:53   

dziqsek napisał/a:
W ogole to mierzylem sobie dzisiaj sprint 0-100 i wyszlo 14 sekund troszke za duzo nie sadzicie ?? A biegami i tak mieszalem najszybciej jak sie dalo ;/

To cos wolno zmieniałes te biegi mysle ze spokojnie powinienes zejsc do 10 sekund :drunk:

dziqsek 
BMW beginner

Wysłany: 19 Listopad 07, 21:49   

no lwansie problem w tym ze zmienialem szybko , nie wiem co mu jest zamula na maxa a od 120-160 to w ogole chyba pol roku sie rozpedza;/

E34-Patryk 
Klubowicz

Wysłany: 20 Listopad 07, 07:46   

Jak spędzisz z nią kilkaset godzin to tak ją wyczujesz,że spokojnie do 10sek.zejdziesz. Technika jest najważniejsza. Mamy tutaj kolegę,który z motorem 1.6 potrafi tak wymiatać,ze nie uwierzyłbyś,że to właśnie 1.6. A BMW lubi wysokie obroty,zakres od 3 do 5tyś.może za nisko ją kreciłeś?

dziqsek 
BMW beginner

Wysłany: 20 Listopad 07, 12:09   

Wlasnie porpos wysokich obrotow to u mnie od 4,5 tys do 6 zachowuje sie tak jka by nie mogla oddechu zlapac a filtr niedawno byl wymieniony miedzy 2-4 tys najlepiej sie kreci moim zdaniem pozniej odczuwam spadek mocy co mnie bardzo dziwi ;/

E34-Patryk 
Klubowicz

Wysłany: 20 Listopad 07, 19:51   

Może ten kombinowany wydech zmienił Ci parametry motoru. To częste zjawisko jak ktoś kombinuje z wydechem,albo dolotem to potrafi wiecej zepsuć niż poprawić. Ja przyjrzałbym sie wydechowi.

dziqsek 
BMW beginner

Wysłany: 20 Listopad 07, 20:36   

moze tak byc bo jak auto stoi i robie przegazowke to wydech najpierw jak by sie zatykal potem male pierdniecie i juz normalnie... dziwny troche jest ale brzmi nie najgorzej ;)
A jak i gdzie moge sprawdzic wydech i dolot ?

Pabloe46 

Mój samochód:: BMW e46 2,5
Wysłany: 21 Listopad 07, 17:26   

Witam, spoko bimmer, gratuluje, ale dla mnie radio troche nie pasuje, lampy z tylu do wymiany na czerwono biale lub diodowe, a co z tym wynikiem 14s do setki?? musi cos byc nie tak, kiedys mialem corse tylko 1.2 i wykrecilem 15s gdzie instrukcja podawala 20s, pozdrawiam <bmw_2>

dziqsek 
BMW beginner

Wysłany: 21 Listopad 07, 21:04   

no wlasnie podejrzane jest awet to ze za cholere ni moge kapcia spalic a zapiszczy mi raz na 5 prob mimo obrotow 4,5-5,5 tys i momentalnego strzalu ze sprzegla ;/ Po prostu startuje jak by mial 4x4 ;/ Radyjko no coz.... jest jakie jest narazie mam takie wydalem na nie troszke kasy i musze odpokutowac ;) A nad lampami juz pracuje prawdopodobnie beda wlasnie czerwone diodowki :D

Mordulec 
Klubowicz

Mój samochód:: E30
Wysłany: 21 Listopad 07, 21:21   

Jak to mowią , wszystkim da sie spalic gume :lol:

A te "wysokie" wyniki przy rozpedzaniu do setki nie są przypadkiem spowodowane jakims
cudeńkiem poprawiającym bezpieczeństwo ? kontrola trakcji Esp czy jakims innym
wynalazkiem , nie wiem co E46 ma na pokładzie z takch "pomocników"
ale bez wiekszych problemów gumy sie powinny śmiać na asfalcie ruszając od 4tys <bmw_1>

Pabloe46 

Mój samochód:: BMW e46 2,5
Wysłany: 21 Listopad 07, 22:50   

e46 mają kontrole trakcji, po wyłączeniu zaswieca sie żółta kontrolka na srodku deski pomiedzy zegarami, i wtedy dajesz ognia :D przycisk ASC do wyłączenia znajduje sie pomiedzy popielniczką a schowkiem na "okulary"

dziqsek 
BMW beginner

Wysłany: 23 Listopad 07, 23:13   

ognia to mozesz dawac na swoim silniku, u mnie nawet na jedynce sie kiepsko wkreca ;P Ale nie powiem dupskiem juz 3 razy na suchym asfalcie zarzucilem ( na ostrym zakrecie oczywizda;0 ) wiec nie ma tragedni.... ale z drugiej strony chyba zaczne odkladac na jakis turbo kit :cool:

Odpowiedz do tematu