318 is classII/4
wersja limitowana 2500 egzemplarzy (sprzedanych w niemczech i we włoszech)
rok produkcji 1994
1.8 16v m42 140KM
Wyposażenie:
elektryka tzn. 4xszyby +dach a poza tym central, wspomaganie, podgrz. spryskiwacze,czujnik deszczu, oświetlenie wnętrza po pociągnięciu klamki
wnętrze tkie jak w m3 + czarny sufit, 2x airbag, roleta tylnej szyby zawieszenie od m3, powinny byc jeszcze zderzaki od m3 ale chwilowy brak funduszy i są od wersji normalnej, z ciekawostek jeszcze auto ma fabrycznie zmieniony ukł. kierowniczy (zmniejszony promień skrętu), oraz 4 hamulce tarczowe, autko kupione przeze mnie pod koniec 2006r. W sumie chyba wszystko co na razie o niej wiem
318 is classII/4
wersja limitowana 2500 egzemplarzy (sprzedanych w niemczech i we włoszech)
rok produkcji 1994
1.8 16v m42 140KM
Wyposażenie:
elektryka tzn. 4xszyby +dach a poza tym central, wspomaganie, podgrz. spryskiwacze,czujnik deszczu, oświetlenie wnętrza po pociągnięciu klamki
wnętrze tkie jak w m3 + czarny sufit, 2x airbag, roleta tylnej szyby zawieszenie od m3, powinny byc jeszcze zderzaki od m3 ale chwilowy brak funduszy i są od wersji normalnej, z ciekawostek jeszcze auto ma fabrycznie zmieniony ukł. kierowniczy (zmniejszony promień skrętu), oraz 4 hamulce tarczowe, autko kupione przeze mnie pod koniec 2006r. W sumie chyba wszystko co na razie o niej wiem
is ma 4 tarcze... a twoj to is wiec to normalnie. Ale ze is w sedanie seryjnie...hmm
Gdyby nie te zderzaki czerwone to byla by ladniejsza, czekam na wiecej fot
Nie wiem co masz na mysli mowiac 'spox kolektory'' ... ? is ma tak zwane barany , jedna z tych szczegolow dzieki ktorej ma te 140km
witka jak zwał tak zwał oto mi właśnie chodziło
powracając do koloru zderzaków przedni jest czerwony i po zimie bez dokładki na dole (ale bedzie nowa), a tylni zielony myślę ze za ok. 2 tygodnie braciszek wyrobi się trochę z pracą i położy mi na całe auto ten piękny "cosmosschwarzmetallic"
Z tego co wiem (widziałem pisemko z bmw) to klimy nie było żeby zaoszcędziż na masie pojazdu.
Co do czujnika to jest na pewno bo sprawdzałem go, a jescze taka ciekawostka co do wyposażen w bmw w 80-tych latach były montowane podgrzewane zamki (u mnie zresztą też) pozdro
[ Dodano: 18 Kwiecień 07, 21:02 ]
Niedawno dowiedziałem się że moje autko ma homologację WTCC (fabryczną)
A co to za wersja co ona ma w sobie takiego ze inne nie maja , i z tego co ostatnio widzialem twoja BUme to ma maske cala zniszczona znaczy jakbys ja rozwalil ostatnio ????
siemka dawno mnie tu nie było, oto odpowiedż na pytanie ma silnik is w nadwoziu sedan to po pierwsze, a nadwozie pochodzi z wersjii M to po drugie
[ Dodano: 15 Maj 07, 23:02 ]
Jesli chodzi o pokrywe silnika to zostala ona zdięta celem pomalowania a to co widziałes załozone (polozone) na aucie jest pokrywa z innego auta zeby nie kapało na silniczek
Mój samochód:: e 36 318 is m 42
Wysłany: 15 Maj 07, 22:54
Zebysmy mieli jasnosc.Ja tez myslem ze mam wersje M A tu lipa Jesli masz waska listwe na samochodzie z zdjecia wynika ze ja masz to nie jest M moze ktos ja robil na M u mnie po szerokich listwach zostaly tylko paski od kleju.Wiec Zostanmy przy standardzie Ze M To M ale z motorem 3.2 coupe.(oryginal)A reszta no wlasnie Wiadomo kazdy by chcial 320 KM .A wracajac do zawieszenia jakie masz Felgi?15" i opony???Profil 60???I tak za wysoko stoi,a teraz dla porownania felgi 17" i opony profil 45 tak jak u mnie,Widzisz roznice???
Dejwid napisał/a:
siemka dawno mnie tu nie było, oto odpowiedż na pytanie ma silnik is w nadwoziu sedan to po pierwsze, a nadwozie pochodzi z wersjii M to po drugie
I niech mnie ktos uswiadomi bo ja zawsze bylem przekonany ze Wersja M silnik i nadwozie to zawsze coupe???
DLA JASNOSCI NIE KRYTYKUJE TYLKO PYTAM Z CIEKAWOSCI
Pozdrawiam...
[ Dodano: 16 Maj 07, 00:00 ]
A co do zderzaka to Bym pomalowal wrzucil halo i zamiast tej czarnej listwy w zderzaku wrzucil bym czarna siatke
_________________ Czy bede sie ścigał?czy spokojnie odetchne???
I niech mnie ktos uswiadomi bo ja zawsze bylem przekonany ze Wersja M silnik i nadwozie to zawsze coupe???
Wersja ///M w E30 tylko coupe, dla E36 był sedan (chyba od 1994 roku), coupe i cabrio (wszystkie silniki 3.2, a później chyba był 2.8 )
Wszystkie późniejsze modele ///M od E46 były coupe.
Pozdr.
Ostatnio zmieniony przez bazylfox 16 Maj 07, 07:04, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 16 Maj 07, 11:04
Witam.
Dzieki za sprostowanie :)Wiedzialem ze E30 maja cos w sobie i szczerze z kim bym nie rozmawial to kto ma e 36 a jezdzil wczesniej e 30 mowi ze wolaby jednak E30,zreszta tak jak i ja :)One chyba jednak mialy w sobie to cos...A co do M 2.8 w e36 zgadzam sie Bo kolega ostatnio kupil nawet nawet to jezdzi ale JEGO stwierdzenie "Szkoda ze E30 Nie sa w takich rocznikach jak E36 bo w e30 wystarczylo by mi 2.5 "
Witam i pozdrawiam
Na początek do duzego moze nie było dobrze widac listew dlatego rozumiem ze myslałes ze ich nie ma, zderzakami sie nie sugeruj poniewaz napisalem ze oryginalne byly uszkodzone i zalozylem standardowe, postarm sie wrzucic fotki listew co do felg to są zalozone 15" ktore jakis pajac musiał zamienic bo ta wersja wychodziła na 16" z oponami o rozmiarze 225, zerknąlem na twoje auto i jezeli ktos ci powiedzial ze masz wersje m to sie bardzo pomylił nie bede wymieniał szczegółow bo mi sie po prostu nie che jezeli chesz to przekop neta i na pewno znajdziesz cos na ten temat
Wersje M wychodziły takze seryjnie w nadwoziu "KOMBI" ale jakos nikt o tym nie wspomniał.
E36 ? M 2.8 ? NIE jak siedzę w tym i to nie od wczoraj to sie nie spotkałem z takim modelem , tego nie ma i nigdy nie było Może pokażcie jakieś fotki bo jak nie zobaczę to nie uwierzę
_________________ Nie jedź szybciej niż Twój anioł stróż potrafi latać
Wysłany: 17 Maj 07, 00:30
Nie mowilem ze Byly seryjne 2.8 tylko ze koleszka kupil niby M i ma 2.8.Ale dobra mniejsza oto.A co do mojego e36 moze i nie ma czarnej podsufitki i innych dupereli,Ale tez jest M tylko ze technik :)Wzorowany na ///M Przynajmniej sa zderzaczki i felgi 17" Ogolnie wyglad jest dobry zeby nie przesadzac Wiekszosc "ludzi" mysli ze to wersja ///M.A zapytam z Ciekawosci Lata tu kolo mnie taki jeden pajac Fele Motor Sport Zderzaki takie jak u mnie Listwy ///M ale ma 2.5 i sie szczyci ze ma ///M.Moge go uswiadomic ze ma //-M??? .Pozdro i nie gniewajcie sie Bo ja nie dokonca jestem taki szczegolowy.Wazne ze jezdzi a wyglad co i jak wazne ze dobrze wyglada
[ Dodano: 17 Maj 07, 01:33 ]
A swoja droga ja zostaje w przekonaniu ze jak bys mial M3 to bys mial ten legendarny silniczek a nie IS ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma
zderzak przedni charakterystyczny z dwoma wlotami powietrza na hamulce. Po środku znajduje się kratka , która różni prawdziwy zderzak M3 od zderzaka M pakietu. Zderzak w M pakiecie ma szczebelki a nie kratkę. Pozatym zderzak M pakietu nie ma czarnej podkładki którą ma zderzak M3.
Zderzak tylni rózni się od zwykłego wycięciem z tyłu gdzie znajduje się plastikowa podkładka coś jakby spojlerek.
Lusterka to charakterystyczne lusterka aerodynamiczne
Listwy boczne , szerokie z napisem ///M3 na drzwiach. Listwy M pakietu mają sam znaczek ///M. Na zamówienie klienta wychodziły M3 bez oznaczeń , wtedy znaczków wogóle nie było.
Listwy progowe , szły dwa rodzaje tych listewek , w sedanie szły gładkie , a w coupe i cabrio wywinięte.
Koła 17" , na przód do M3 mniejsze nie wejdą , nawet w zimie trzeba jezdzić na 17"
Wnętrze :
Inne siedzenia , szczególnie w wersji coupe , gdzie są zupełnie inne siedzenia ładnie dopasowujące się do ciała i doskonale trzymające na boki. W sedanie i cabrio siedzenia podobne do tych w wersjach M technik o zwykłych silnikach.
Czarna podsufitka , niezależnie od wersji , roku produkcji , koloru tapicerki w M3 jest zawsze czarna podsufitka.
Prędkościomierz do 280 i obrotomierz do 8 tyś , a nie jak w pozostałych wersjach do 7. Brak ekonomizera pod obrotomierzem , zamiast niego wskaźnik temp.oleju.
Czerwone wskazówki w desce rozdzielczej , pozostałe E36 mają białe.
Liczne loga i znaczki ///M3 , ///M lub same ///. Na desce , na fotelach i gałce zmiany biegów .
Kierownica jest obszyta 3 nitkami w kolorach ///M.
Inne cechy charakterystyczne :
Duże tarcze hamulcowe , co za tym idzie felgi minimum 17"
Logo na zaciskach hamulców ///M
Rury wydechowe , jedna z najbardziej charakterystycznych rzeczy w M3 , są dwie wąskie końcówki , jedna jest krótsza od drugiej o ok. 1cm.
Ale najważniejszy jest silnik
_________________ Nie jedź szybciej niż Twój anioł stróż potrafi latać
Wysłany: 17 Maj 07, 13:44
No mpwr to te kolesie z Radomia a kto jest z radomia???Zobaczcie sami.Gadalem z wlascicielem Bmw e 46 330 tym srebrnym bo to prawie sasiad i mowil ze moja bunia zle nie wyglada.Niby byla robiona na M3 bo zderzaki sa felgi sa tylko podsufitki nie ma i foteli lotniczych nie mylic z tymi z 4 opcjami polozenia.Wiec skoro koles ktory jezdzi cale zycie BMW i jest zalozycielem MPWR mowi ze nie jest zle bez kilku detali,a chyba sie zna na marce BMW to inni niech mowia co chca zreszta kazdy mowi co innego.A slawetny filip tez widzial Mojego ISa i mowil ze jest Good Machine
Mysle ze chyba zakonczymy ten temat juz bo dalej staje sie on juz nudny i monotonny
Pozdrawiam
Witam dodam malą poprawke do tekstu ktory sam napisałem dotyczącego emek w kombiaku po prostu ktos mnie zrobił w balona i tyle mowiąc ze wychodzily takie wersje, wielkie sorki za błedne info pozdro for all.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum