Furman
Mój samochód:: BMW E30
Wysłany: 22 Luty 08, 17:22 BMW E30 M tech II gwint FK variant 2
Ponizej moja E 30:
Silnik narazie 2,0 l polerowana kolktor i kapa zaworów
(mocniejsze serce zakupione i czeka na swapa)
M tech II bez nakladek na drzwi bo tak chcialem
zawias gwint FK wariant 2 (regulacja twardosci i wysokosci od serii 80-170 mm w dół )
zabudowa na najnowszym Rockfordzie Punch nieskonczona jeszcze (subwoofery 2 x500 RMS+ monoblock 1000 RMS + 4 kanaly po 85 RMS) obszyte oczywiscie bedzie biala skora z detalami cieszacymi oko
felgi Azev 7,5 - 9 na 16 cali (czekaja juz inne na nastepny sezon)
rozpórki przód/ tył D&W
wnetrzne czarna skóra M technik + lusterko od M-technika z lampkami
czarna podsufitka M-technik jeszcze nie zamontowana
2 kompuery (przy szyberdachu i OBC 2)
kierownica RAID polerowana na lustro wraz z nabą...
nakladki na pedały i podnóżek Ac schnitzer + reczny Ac schnitzer
gałka zmiany biegów od BMW M3 E46 SMG
xenon
czarne lampy black hella z krzyrzami czekaja
obecnie czarne Hella bez:)
tylne lampy MHW
stroboskopy w halogenach... przydaja sie szczególnie na autostradzie i przy POM...
wydech DTM
lakier widac na fotkach...
AHA wszystko robione z serii tzw golasa E30 320i diamantschwarz...
wiele detali nie widocznych na pierwszy rzut oka... np tylne nadkola poszerzone z dwóch nadkoli , brak listew, brak zamka w drzwiach, usunięta lotka z bagaznika, usuniete znaczki BMW... trzeba sie przypatrzec róznych detali nie widocznych na pierwszy rzut oka...:) i o to chodziło...
Brak zbędnych spoilerów, które tylko szpeca piękna linie BMW E30....
ale ladna!!! na tych felgach super sie prezentuje.. podoba mi sie kolorek... w ogole prawie wszystko mi sie w niej podoba wiec nie bede sie rozpisywala gratuluje
Furman
Wysłany: 25 Luty 08, 18:10
sowa napisał/a:
:? Piękna to mało powiedziane Ponowię pytanie jaki silnik chcesz tam wcisnąć
Jezeli chodzi o serce to bylo wiele pomysłow...
Chcialem 4,0 V8 lub 4,4 V8 286 kucy...
ale po roku zastanawiania sie i wielu pytan ludzi przerabiajacych E30 stwierdzilem ze po pierwsze zbyt duze koszty, za duzo przeróbek a podobno E30 z takim ciezkim silnikiem nie prowadzi sie zbyt dobrze (ciezki przód)...
Teraz w trakcie przeróbek wsadzany bedzie motor z BMW E36 328i M52B28 (193 km) + w przyszlym roku troche przeróbek i ...
I stage 220 kucy...
Przyspieszenie ponizej 7 s w serii no i 250km/h to powinno narazie wystarczyc..
[ Dodano: 25 Luty 08, 18:12 ]
Tomski napisał/a:
No piekna sprawa panie.
Podziekowac Kolego...
Ponizej moje felgi na sezon 2008 :rotfl:
2 pary felg BBS Rs i ACT sa do robienia i zastanawiam sie jak je zrobic :hyhy:
Hej!
Piekna E30, mi tylko nie pasi lakier, no i wsadzaj te BBS'y RS'y a co do V8 to nie wiem kogo pytales, ale z takim motorem bardzo dobrze sie prowadzi
Furman
Wysłany: 27 Luty 08, 17:43
Enzo napisał/a:
Hej!
Piekna E30, mi tylko nie pasi lakier, no i wsadzaj te BBS'y RS'y a co do V8 to nie wiem kogo pytales, ale z takim motorem bardzo dobrze sie prowadzi
No wiesz kolego V8 4,4 to dosc ciezki silnik jakby nie patrzec i trzeba sie troche napocic zeby go wlozyc do E30 wrz z calym osprzetem
No i na pewno auto jest gorzej wywazone niz M52B28 ktory wlanise wkladam do E30
Hej!
No wiesz kolego V8 4,4 to dosc ciezki silnik jakby nie patrzec i trzeba sie troche napocic zeby go wlozyc do E30 wrz z calym osprzetem
No i na pewno auto jest gorzej wywazone niz M52B28 ktory wlanise wkladam do E30
Heh... moze przytocze troche danych
M52/M52TU - Straight 6 DOHC 24V with Single VANOS/Straight 6 DOHC 24V with Double VANOS. 1996-1999. Iron Block in US, Alloy Block in Europe. 140kg 308lbs
M60 - V8 DOHC 32V. 1992-1996. 146kg 321lbs
Engine blocks were made of Nikasil (Silicone Injected Nickel) which were prone to failure over time. Many have been replaced with the newer Alusil (Silicone injected Aluminum) engines/
M62/M62TU - V8 DOHC 32V/V8 DOHC 32V Single VANOS. 1996-present. Alusil Engine block. Pre 98 engines were non-VANOS. 140kg 308lbs
[ Dodano: 28 Luty 08, 20:56 ]
Wiec nie ma roznicy i z V8 E30 jest tak samo dobrze wywazone jak z M50 czy M52.
Jak juz chcesz wrzucic R6 to zianwestowalby mw cos barziej ambitnego (M50/M52 juz troszke w Polsce jest).
Wrzucilbym M54B30, E30 z takim motorem juz lata jak M3 e46... Wiem, ze taki swap troche kosztuje, ale ze wzgledu na zmiany jakie pzreprowadziles, raczej nie cierpisz na brak gotowki
Furman
Wysłany: 29 Luty 08, 21:09
[quote="Enzo"][quote="Furman"]
Enzo napisał/a:
Hej!
Jak juz chcesz wrzucic R6 to zianwestowalby mw cos barziej ambitnego (M50/M52 juz troszke w Polsce jest).
Wrzucilbym M54B30, E30 z takim motorem juz lata jak M3 e46... Wiem, ze taki swap troche kosztuje, ale ze wzgledu na zmiany jakie pzreprowadziles, raczej nie cierpisz na brak gotowki
Mimo wszytsko, zycze powodzenia w projekcie
Wiesz idac tak mozna wlozyc M powera i zalozyc turbine i bedzie kolo 600 do 900 kucy pod maska tylko nie chce miec rakiety w kosmos i uwierz mi ze gdybym mial weicej gotowki to bym wlozyc spokojnie M powera z E36 S50 czy S52... Tylko nie chodzi o gotowke ale i o czesci i cale oprzyrzadowanie. Przekalkulowalem sobie i M power z calym osprzetem i skrzynia i Swapem to troche grubszy film.... niz M52B28....
Jak mi juz naprawde bedzie brakowalo mocy za pare lat, choc watpie, to zamontuje sobie turbine z prawdziwego zdarzenia i bedzie 300-400 kucy z zakuciem....
Zmieniajac temat....
Kolekcja felg moze niegdlugo sie powiekszy jeszcze Pozyjemy zobaczymy.....
Dzisiaj zdjalem oponki Fuldy 225/45 R16 z przodu i 245/45 R16 z tylu.
Jak zobaczylem te ranty bez oponek to dopiero RS wygladaja SZOK!!!
A jeszcze wiekszy szok ile to WAZY!!! Felgi KUTe i skrecane to dopiero jakosc :II
Bylem w szoku takie szeroki 10x16" a grubosc bebna normalnie jak "kartka papieru"!!!!!!! :wondering:
Oczywiscie felgi ACT tez bardzo lekkie w porownaniu do AZEVow albo KESKInow ale te RSy normalnie marzenie.........
Okazlao sie ze dwie felgi sa delikatnie do prostowania ;( ;( ;( jedna tylnie jedna przednia
Na wywazarce prawie nie widoczne i ale coz trzeba bedzie prostowac a potem polerka czeka ranty i suby centralne bo chyba srokdi zostawie w oryginale
Zastanawiam sie nad oponami do RS-ow
Na przod 195 / 40 R16
na tyl 215 / 35 R16 jak wejda albo 225 / 40 R16 Ciekawe czy wejda na 10 cali i sie nie zsuna
Jutro moze porobie foty jak bedzie ladna pogoda
Co sadzicie jak zrobic fele i jakie oponki?? Slyszalem ze bebny bardzo latwo pekaja takze przy prostowaniu....
Piekna bunia,kolor rzadko spotykany,a moze jeszcze biała skora!?zakładaj bbseki szkoda ze nie są całe w chromie.tylko nie maluj wew.alu w kolorze nadwozia beda sie gubily.Pozdro szacunek
hej kolego piękna bestyjka. Mam pytanko gdzie kupiłes te obramówki na zegary i jaka cena jak można wiedziec? Pozdrawiam
_________________ centu$
Furman
Wysłany: 4 Marzec 08, 18:23
Enzo napisał/a:
Furman ale ja niemowilem o M-Powerze ja mowilem os ilniku M54B30, ktory jest np. montowany w 330Ci
Wiem ze mowiles o 330 w E46 coupe
Tylko mysle ze to wydtaki ktore ja ponioslem x 2 przynajmniej na sam silnik a o M# juz nie wspomne ....
Pozdro
[ Dodano: 4 Marzec 08, 18:28 ]
Lucjan napisał/a:
Piekna bunia,kolor rzadko spotykany,a moze jeszcze biała skora!?zakładaj bbseki szkoda ze nie są całe w chromie.tylko nie maluj wew.alu w kolorze nadwozia beda sie gubily.Pozdro szacunek
Nie no spoko w BBS-ach beda ranty polerowane i perscien centrujacy a reszta bedzie siknieta na ten sam kolor co aktualnie - srebrny albo nie bedzie srodek w ogole ruszany
A te drugie felgi ACT kute skrecane beda chyba cale polerowane lub srodek sikniety na czarny polysk albo mat albo na szaro... sam nie wiem....
BIAŁA skora bedzie w bagazniku... Zabudowa ROCKFORDA w bialej skorce
E 30-stka jest poprostu zajebista. Bardzo mi się podoba mam sentyment do e-30-tek sam miałem dwie ale moje nie były takie ładne. Gratuluje i szanuj ją kolego bo to skarb jest nie auto..>>!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum