Witam.
Zaprezentowane poniżej auto posiadam od ponad dwóch lat, a jeździ w kraju od 97roku.
W związku z tym faktem musiałem włozyć w niego sporo pracy włącznie z położeniem nowego lakieru(teraz jest jaśniejszy z nowszego modelu bmw).
Niestety(wielu z Was skarci mnie za to),ale z przyczyn ekonomicznych włożyłem gaz. Na moją obronę- teraz tego żałuję- częste kłopoty z wtryskami siadła też p-pa paliwa i chyba przepływomierz. Muszę to teraz naprawić , ale czekam na interfejs do diagnozy. Dla pocieszenia, mając prawie 200KM daje sobie świetnie radę jeżdżąc na gazie.
Jest to mój czternasty samochód w życiu, ale jak dotąd najlepszy pod względem przyjemności jakiej mi daje z jazdy.
Pewnie nie wszystkim spodoba się środek, ale był już stary smętnie czarny wyblakły, więc postanowiłem go rozweselić za namową żony.Prace wykonane we wnętrzu są mojego projektu i wykonania przy pomocy kolegi tapicera,który wykonał przeszycia skóry.
Jest też audio:radio Clarion, wzmacniacz Blaupunkt 800W,głośniki Helix 40/100W+tweetery zainstalowane w słupkach,skrzynia basowa w kole zapasowym z głośnikiem Magnat 150/300W(włożona w odwrócone koło własnej produkcji) i kondensator buforowy.Może jakość to nie szczyt marzeń,ale cieszą mnie czyste basy i soprany.
na zewnątrz dołożyłem progi, nowe tylne lampy, kierunkowskazy przednie i ringi w przednich lampach. Przy tym przerobiłem światła postojowe w lampach drogowych na światła dzienne z zastosowaniem żarówek 18W od świateł wstecznych nisana almery 2004r,a postojówki są w ringach, więc zgodnie z prawem. Ciekawy patent, który zaoszczędził mi 1l na 100km,a sporo jeżdże,stąd gaz.
Pozdrawiam i jestem ciekaw Waszych opini.
Mój samochód:: Była e30 2.0 była e34 2.0 jest e34 2.5 12v swapowane na 3.5
Wysłany: 14 Lipiec 07, 22:37
Witaj! Na mój gust zewnatrz całkiem sympatycznie wygląda, tylko ten środek troszkę za mocno! pozdrawiam
badner
Mój samochód:: bmw 325 aut
Wysłany: 15 Lipiec 07, 09:57
Wasze szczere opinie są dla mnie ważne.
W takim razie przemyśle kilka zmian we wnętrzu, ogranicze przynajmniej ten jasny kolor i zastąpie go czarnym.
Proszę również o konkrety co Wam się podoba lub nie,lub co byście poprawili zmienili itp.
Czy ten projekt zmiany choć trochę Was zadowoli?
http://www.fotosik.pl/pok...a13fd3030e.html
Czytam też na forum,żeby ludzie zdejmowali brewki. Pytanie tylko po co?
Zaznacze ,że brewki odmładzają ten samochód,więc na pewno tam zostaną.
Po ich zdjęciu moim zdaniem wyglądał o wiele gorzej.
Mój samochód:: bmw E36
Wysłany: 15 Lipiec 07, 11:57
autko prezentuje sie dobrze, jest ładne
wnetrze zecz gustu jest przynajmiej orginalne
od1 do5 to -4
prezentuje sie ok ale jeszcze czegos brakuje
pozdrawiam
_________________ samochód słuzy do przemieszczania sie z punktu A do punktu B a BMW daje jeszcze komfort
Mój samochód:: bmw e36 318 tds kombi
Wiek: 29 Dołączył: 05 Sie 2006 Posty: 681 Skąd: WROCLAW/ RADWANICE
Wysłany: 15 Lipiec 07, 12:09
a mnie sie podobato wnetrze i lakier super tylko ten zderzak przedni chyba z zywicy zastanawia mnie jak zabezpieczyles lakier we wnetrzu przed zarysowaniem i koszta skory i czy moglbys podac cene bo tez mnie denerwuje tapicerka na drzwiach
ps. brewek nie sciagaj
Ostatnio zmieniony przez BOKSA 15 Lipiec 07, 12:10, w całości zmieniany 1 raz
badner
Mój samochód:: bmw 325 aut
Wysłany: 15 Lipiec 07, 17:36
Kolego Boksa zderzak przedni jest oryginalny od M3 ze zdejmowanymi listwami (zamierzam go zmienić bo jusz trochę przeszedł) ,a co do lakieru wewnątrz nic się nie rysuje( normalny lakier ten co na wieszchu-tylko więcej utwardzacza do bezbarwnego.A zrobić jest stosunkowo prosto. Oczywiście najpierw matowienie papierem potem szpachla natryskowa póżniej podkład pod lakier baza i lakier bezbarwny następnie po wyschnięciu nadmiar lakieru bezbarwnego ścieramy papierem 2000 i polerka pastą Farekla. Ja miałem o tyle dobrze ,że mam w zakładzie kolegę lakiernika,więc sprzęt do lakierowania jest i nic nie płacę,chyba,że dobrą flaszkę koledze za pomoc.
Boczki nie są ze skóry tylko plastiku- po zerwaniu weluru papier ścierny potem nałożyłem pędzlem żywicę poliestrową (1litr to ok 30zł z utwardzaczem) potem szpachla z włóknem szklanym ok 28zł 1kg i zwykła szpachla i trochę wprawy przy szlifowaniu.
Co do dbania o skórę to są specjalne mleczka.
Jak masz jeszcze jakieś pytania to śmiało, spróbuje wyjaśnić w szczegółach.
Mój samochód:: 528i SE AUTO
Wysłany: 15 Lipiec 07, 21:46
Bryka fajna.Z zewnatrz zadbane auto bez przesadzonych spoilerow.Srodek bardzo orginalny...dodalbym do tego siedzenia skorzane czarne z czerwona nitka na krawedziach.
Zwlaszcza jesli ten projekt wykonales sam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum