W sumie na spotach prezentacja juz byla,napisalbym wrecz ze rozpalająca
Wizualnie zmian dokonam tylko w lampach.Przod-Black hella , tyl-clar lub clar+diodowe
Silniczek rowniez dostanie maly zastrzyk mocy(w planach mokry gaz rozweselający ,ale najpierw doprowadzenie serca,skrzyni do stanu jak z fabryki )
Pelen pakiet optyczny Ac Schnitzer + ingerencja wyzej wymienionego tunera w serduszko autka.
A co sam juz w nim popsulem Zrobilem pelny przelot,wywalilem katy,wstawilem strumienice.Wszystko robione przez fachowcow wiec nowy wydech jest dobrany pod moje autko(srednica ,strumienice) Wadą tego jest ze auto chodzi jak potwor,ale dla mnie to muzyka i mi ma sie podobac.(Nierobie autka na pokaz tylko dla siebie:) )
Mój samochód:: bmw E32 AC Schnitzer
Wysłany: 8 Luty 08, 01:06
Fakt,kiera do wymiany(taka byla przy kupnie) Mysle cos z gamy MOMO ,widzialem dwa fajne modele z wstawkami z drewna co fajnie podpasowalyby do wnetrza.
Co do filmiku to listopadowy wypad pokazuje kilka ujec co autko potrafi ale jeszcze bez zmian w wydechu.Planuje zrobic Swego rodzaju Filmik pokazowy i napewno sie pochwale jak autko chodzi,jak sie prezentuje i co potrafi,niestety prosze o chwile cierpliwosci gdyz wolalbym zeby zrobilo sie cieplej(teraz furka stoi na innych felgach z zimowkami i wyglada bleeee,16'od e38)
Mialem wyjezdzac i wstawic autko do garazu ale wyjazd mi sie wali wiec plan rezerwowy jest taki zeby czerwiec-lipiec zakonczyc prace na smiglem.
Stan ogolny na tą chwile okreslam na b.dobry. Zawieszenie cacy(na bierząco wymieniane wyeksploatowane czesci),przod hamolce tez,jedyny blad jaki mi wyskakuje to okladziny hamolcow ale to tylko dlatego ze konczy sie tyl.
Jak pisalem mimo iz niema potrzeby to zajme sie silnikiem gdyz chce by byl jak z fabryki,wszystko musi byc nowe,po za tym zmianie ulegnie uszczelka pod glowica na "Gredy"(wiec od razu zrobi sie wszystko)Pod instalacje ktorą planuje nie moge sobie pozwolic na jakiekolwiek wyeksploatowanie materialu czy nawet najmniejsze niedomagania.
Stan skrzyni okresle przy wymianie sprzegla.
Czeka mnie duzo pracy i wydatkow ale jestem dobrej mysli.
Juz spotykam sie z komentarzami ze lepiej sprzedac i kupic cos leprzego,mlodszego.Ciekawe co bedzie leprze?!? Wielu z was koledzy pewnie mnie zrozumie,to autko jest czescią mnie-widze w niej pasje,wizje i cel ktory chce osiągnąć.
po foto-ogledzinach auta stawiam na 3.5 m30 . jesli wszystko to oryginal na pewno nie jest to v8 i v12 a o super osiagach z 3.0 m30 nie ma mowy
_________________ Jak bede chcial pojezdzic mercedesem - gwizdne na taksowke
michał 5
Mój samochód:: 525i Touring E-34 i 316i E36
Wysłany: 9 Luty 08, 17:43
auto fajne ale krytycznie do tematu podejdę. bałagan w kierunkach. dymione i pomarańczowe a powinny być jednej barwy wszystkie. ewentualnie białych do tyłu poszukaj a będzie znacznie lepiej. sportowa kierownica do limuzyny NIE!. no i ostatnia rzecz to to że czarna nerka nie pasuje do jasnych lamp... ale za to masz fajny kolor auta- napisz jaki:D felgi też są fajne i bardzo dobrze pasują. auto w stylu ciężkim więc na początek proponuje black hella do przodu i wymiana z tyłu lampek i będzie kolosalna poprawa. fajnie że to ACS:)
Wysłany: 9 Luty 08, 21:39
Michal-wszystkie wady ktore wypisales potwierdzilem juz wczesniej ze w pierwszej kolejnosci ulegną zmianie ale dzieki za krytyke,to wazna sprawa,a wystawiając autko na pokaz wiedzialem ze za nie oberwie mi sie W pelni sie z toba zgadzam i potwierdzam iz niby detale a jednak troszke psoją.Ale specjalnie dla ciebie powtorze plany zmian wizualnych.
Przod- napewno krzyze lub black hella
Tyl - Widzialem kiedys na allegro lampy clar w grafitowym kolorze(super sprawa pod moj kolorek auta,jesli nie to normalny clar lub diodowe+kierunek clar(widzialem na zywo-efekt swietny.)
kierka to paskudztwo,widzialem fajne wzory MOMO z drewnianymi wstawkami ale cena wysoka
A odp.na to co pod maską M30B30.Dla wielu bedzie NIESTETY tylko ale powtarzam iz niejest to tak do konca seryjny silniczek gdyz jak pisalem wczesniej tuner ingerowal rowniez w serce,wiec srednie osiągi zostaly odrobinke poprawione.
Jest fajnie,autko ciągnie jak trzeba i jeszcze mocy nigdy mi niezabraklo. moj plan jak pisalem wczesniej doda troszke wiec pewnie utne jeszcze troche czasu w osiągach
jakos tuning optyczny w 7 mi nie lezy ... jest to zbyt dostojne auto aby poprawiac fabryczna linie czy fabryczne oswietlenie . ja najchetniej wrocilbym do oryginalu i napewno nikt cie nie skrytykuje za oryginalne lampy natomiast udziwnienia moga wywolac niesmak . gama oferowanych przez firmu "tuningowe" lexuskow czy led-ow za nic nie pasuje do e32 ani harakterem ani stylem . zawsze holdowalem zasadzie ze lepszy szary oryginal niz krzykliwe "gówienko" . zakladajac byle co upodobnisz tylko najwieksza limuzyne bmw do japonskich oklejonych zywica i kolorowymi papierkami wiertarek . natomiast przerobki mechaniczne jak najbardziej a zwlaszcza na renomowanych podzespolach gdyz mocy nigdy za wiele 7 powinno byc zrobione delikatnie i ze smakiem . wrocil bym do pomaranczowych kierunkow i chromowanego grila ktory chyba nawet w wersji shadow jest blyszczacy . lepiej kase wsadzic w cos co bylo fabrycznie przewidziane do tego modelu ... np. poprawe wyposazenia , powodzonka przy uszlachetnianiu
_________________ Jak bede chcial pojezdzic mercedesem - gwizdne na taksowke
fakt faktem ledy w beemie to troche lipa ;/ a lexusy poracha na calego ja bym nie szalal zucil bym takie dymki ja z przodu :] (ale ilu ludzi tyle opinii) jest fajny szadoł niech szadoł sie ostanie
_________________ !! moja buma ukochana padnę dla niej na kolana !!
Wysłany: 13 Luty 08, 11:50
Wasze opinie dają mi wiele do myslenia. Tzw.LExusy juz na starcie odpadają,po za tym jeszcze do E32 niewidzialem. Clary natomiast chyba bardziej podpasowalyby do jasnego autka,z chromami itp. Ledy podobają mi sie gdyz wyglądają jak orginaly,gdy sie zapalają dopiero widac dosc ciekawy efekt i roznice. Są tez inne wzory,zobaczymy jeszcze. Wizja powrotu do org. jest ciekawa i mimo iz popieram ją to niezrobie tego(zaprzeczam sam sobie tym zdaniem) Efektami pracy bede dzielil sie na bierząco,pozdrawiam
[ Dodano: 13 Luty 08, 11:52 ]
Aha,ten pomysl z dymkami jak z przodu jest bardzo ciekawy
Mój samochód:: BMW 525 (e34) touring / automat
Wiek: 29 Dołączył: 22 Mar 2007 Posty: 302 Skąd: Zawidów (DZG)
Wysłany: 13 Luty 08, 15:53
Jakieś 5 lat temu robiliśmy fajny patent z tylnymi światłami kumpla (też e32)...
Pomalowaliśmy je całe spreje do lamp na czerwono (przy czarnym aucie efekt konkretny), plus prysneliśmy żarówki od kierunków na zielono.
Efekt był taki, że mrugało na pomarańczowo, jedynym minusem było to że po paru tygodniach farba z żarówki się złuszczyła...
Poza tym spotkałem gościa w Poznaniu, który miał e32 z czerwonymi tylnymi światłami i upierał się że to oryginał Helli... ale nie bardzo chce mi się wierzyć bo wsteczne światło świeciło na czerwono .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum