Wysłany: 31 Styczeń 07, 19:57 Propozycje miejsc na wypad wiosenny
Jak w temacie , mysle ze jest jeszcze troche czasu i warto by sie zastanowic
nad jakims wyjazdem plenerowym (tak jak w 2006 wyjazd do Sobótki) tak zeby
byla mozliwosc pozwiedzania , zrobienia jakiegos ogniska i miejsca na bezpieczne
zaparkowanie beemek , oczywiscie w jakiejs rozsadnej odległosci od wrocławia
tak zebysmy tam nie jechali kilka godzin
Ja i Zico mamy inną propozycję...
Niedaleko Milicza znajduje się położona w sercu lasu miejscowość o nazwie Zamek Myśliwski. W owej miejscowości stoi tylko jeden dom...nie ciężko jest się domyślić,iż jest to mały zameczek pełniący obecnie funkcję pensjonatu. W jego wnętrzu znajdują się pokoje gościnne w bardzo atrakcyjnych cenach (najtańsze miejsce do spania kosztuje jedynie 15zł) oraz restauracja połączona z salą biesiadną (bilard, piłkarzyki itp.) Większość pomieszczeń wyłożona jest boazerią, na ścianach zaś wiszą skóry z dzików i innych miłych zwierzątek (wiszą też groźnie wyglądające rogi rogaczy:). W restauracji za malutkie pieniążki można zjeść przepyszną pieczeń z dziczyzny, żurek, bigos itd. itp.
Zameczek otacza wielka polana na której znajduje się parking dla naszych pięknych BMWpojazdów (to najważniejsze:) grill, miejsce na ognisko a nawet basen. W sezonie istnieje możliwość nauki jazdy konnej, a przy odrobinie szczęścia i przychylności właściciela można wybrać się na prawdziwe polowanie
My wielokrotnie odwiedziliśmy już Hubertówkę (bo tak nazywa się pensjonat) i zawsze byliśmy zadowoleni z pobytu, dlatego SERDECZNIE POLECAMY to miejsce wszystkim Maxbimmerom i Maxbimmerkom
No miejscówka dosc znana , Michu cos sie moze w temacie wypowiedziec
A wracajac do "wyprawy" to Hubertówka jest spoko ale za wiele tam pozwiedziac nie mozna
mysle ze te sztolnie to nie sa az tak daleko z tego co Kosa mowil to około 80km w jedna
strone
A o jakim terminie myślimy ??? I wypad jedno czy dwu dniowy ??
Myslalem raczej o wypadzie jedno dniowym :
-pojechac
-pozwiedzac
-zrobic ognicho
-wracamy
Hubertówka raczej nadaje sie na impreze dwudniową -> grilowanie i browarkowanie
Co do terminu to raczej wiosna , chociaz róznie to moze byc z tego wzgledu ze kazdy
widzi jaka zime mamy w tym roku dlatego moze sie okazac ze w lutym / marcu bedzie
+ albo - 20 stopni
Jeśli wypad jedno dniowy to polecam wlasnie okolice Walimia, Zagórza Ślaskiego- Góry Sowie i okolice. Jest co zwiedzać!!! Jest gdzie grillowac!!! Jest gdzie po pływac!!! MAMY REZERWACJE NA DARMOWE KAJAKI, ROWERY WODNE ITP. OCZYWISCIE W SEZONIE ZAPRASZAM - PRZYSTAN ALLIGATOR!! ZAGÓRZE ŚLASKIE, JESIORO BYSTRZYCKIE
A ja wyskocze z takim pomyslem : Skalne miasto> czechy> 120km w jedna strone z wro, jest tam duzy praking strzezony podobno no i wiosna to tam jest napewno jak w bajce, zapodam takie zdjecie
14 15 jade tam na dwa dni wiec moge zrobic wywiad.
A ja wyskocze z takim pomyslem : Skalne miasto> czechy> 120km w jedna strone z wro, jest tam duzy praking strzezony podobno no i wiosna to tam jest napewno jak w bajce, zapodam takie zdjecie
Obrazek
14 15 jade tam na dwa dni wiec moge zrobic wywiad.
Hmm to skalne miasto to całkiem spoko pomysł , 120km to w sumie godzina jazdy
bo trasa całkiem niezła
http://map24.interia.pl/
wystarczy wpisac w miejsce docelowe ''Adrspach''
Zwiedzanie skalnych miast zaczac mozna od miejscowosci ''teplice nad metuji'' gdyz sa one po prawej stronie tych skal... napewno ktos juz tam byl i moze cos wiecej napisac, ja jak juz pisalem jak wroce 15 to napisze cos wiecej o tych miejscowosciach i atrakcjach.
Mój samochód:: BMW e30 320I s4.10
Wiek: 32 Dołączył: 29 Wrz 2006 Posty: 344 Skąd: Szkocja/Jelenia Góra
Wysłany: 2 Luty 07, 11:04
Jako że byłem to powiem tak: mimo że mam bliżej niż wielu z Was to jednak nie polecam tego wyjazdu. Po za skałami i jeziorem po którym płynie się łodka, praktycznie nie ma nic! Aha! Jeszcze jest wywoływanie szuwarka Oczywiście nikogo nie chcę zniechęcać, ani zachęcać, bo byłem tam bardzo, bardzo dawno temu, lecz jak pytam ludzi którzy byli nie dawno to jednak nie są niesamowicie zachwyceni Szwedu jak wróci to opisze swoje wrażenia
Osobiście jeśli miał bym wybierać to wybrał bym sztolnie, bo mają chociażby aspekt historyczny.
W kwestii wyboru jestem bezstronny, gdyz już jestem pewny (na 90%), że nie będę mógł sie z Wami wybrać na taki wyjazd
Jeśli mam coś polecić:
http://www.bunkry.pl/
Co prawda nie jest to blisko bo z Jeleniej ok.200km ale myślę że warto. Około 15-20km dalej jest jezioro Głębokie bardzo czyste i oczywiście pole namiotowe z domkami, więc na wyprawę dwudniową fajna sprawa.
Ostatnio zmieniony przez sowa 2 Luty 07, 11:14, w całości zmieniany 1 raz
No to moze i fakt bo to zalezy kto jakie klimaty lubi, ja wszystko co z gorami itp bardzo lubie wiec dla mnie nie musi byc jakis fajerwerkow czy strzelania z mozdzierzy. Ale fakt ze jak sie jedzie na zlot to musi byc cos wiecej niz same kamienie i trawa , moze i zeczywiscie. Wszystko sie okaze po moim powrocie.
...Na koniec warto dodać, że myliłby się ten, kto chciałby ograniczyć atrakcyjność rejonu do samego Miasta. Będąc tu nie można ominąć Krzyżowego Wierchu (667 m n.p.m.), na którego szczyt prowadzi rzeźbiona w skałach droga krzyżowa. 200 m od podnóża znajduje się pomnik św. Wacława, patrona czeskiej ziemii. Warto ponadto obejrzeć Adrszpaski gród oraz nabrać świeżego powietrza w usta na cyklotrasach, których tu nie brakuje...
Mój samochód:: bmw 525td 2001
Wysłany: 4 Kwiecień 07, 00:59
kiedy jakaś decyzja co do wiosennego wypadu??? gdzie kiedy jak? wiosna już trwa!!!!
ps.heide park jest daleko ale jedzie się chwila moment bo autostradą na rollercastera bym się skusił, bo jeszcze nigdy nie jechałem
ps2. sztolnie wg mnie super pomysł - ja też wychowany na wołoszańskim
ps3. ardspaskie skałki wg mnie bardzo fajne miejsce ale byłem tam już z 5 razy więc raczej niechętnie
ps4. pospieszcie się bo moja żonka rodzi lada moment i potem już trudniej będzie się wyrwać .... hehehehehe.......
Ostatnio zmieniony przez gizbern 4 Kwiecień 07, 01:04, w całości zmieniany 1 raz
demon Bmw
Mój samochód:: BMW 520 w palanie 525 24V
Wysłany: 4 Kwiecień 07, 13:49
Kościerzyce(10km od brzegu), dużo wody wkoło ale to jak coś to na dwudniowy wypad i grilem i wodą ognistą
Ja tez by był za Walimiem lub głuszycą. wstęp do podziemnego miasta w głuszycy kosztuje (jak sie nie mylę) 7 złociszy, a jest co pozwiedzać (a w cenie jest przewodnik), dla grup zorganizowanych powyżej 15 osób są zniżki. fajny teren, parking strzeżony (chyba 4 zł od jednej beemki), jest gdzie ognisko zrobić, i prawdopodobnie ( dla lubiących temat ) będzie tam mozna na wiosne się w paintball'a pobawić. pozdrawiam.
[ Dodano: 25 Kwiecień 07, 19:32 ]
mam jeszcze jedną propozycję. częstochowa. troche daleko ale jest tam fajny prywatny tor wyścigowy. duzo fajnych zakrętów, tor stworzony do driftu. i jest co pozwiedzać. pozdro.
_________________ "Gdyby Bóg popierał przedni napęd, chodziłby na rękach"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum